Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η Τράπεζα της Ελλάδος προσγειώνει την κυβέρνηση ψαλιδίζει στό 1,6% τήν ανάπτυξη & προειδοποιεί για νέο μνημόνιο



Η Τράπεζα της Ελλάδας, εξαιτίας μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, και τη μεγάλη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης που αποδυνάμωσαν την αναπτυξιακή δυναμική, τελικά ψαλιδίζει στο 1,6%, από 2,5% την εκτίμησή της για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 .

Ο Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιεί επίσης ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη παραμένουν ευοίωνες, εφόσον όμως συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Η παράταση της εκκρεμότητας (για το χρέος) εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και προοιωνίζεται την ανάγκη νέας χρηματοδοτικής συνδρομής μετά το 2018, κάτι που απεύχονται τόσο η Ελλάδα όσο και οι εταίροι» τόνισε. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκτίμησε ότι η συμμετοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και η συνακόλουθη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης, θα βοηθήσουν στο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών προς την ελληνική οικονομία και θα διευκολύνουν τη διατηρήσιμη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου