Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Επικοινωνιακό σόου Βαξεβάνη στη δίκη με τη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα



«Επικοινωνιακό σόου» στήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου διεξαγόταν η δίκη του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη για τη συκοφαντική δυσφήμιση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κατηγορούμενος εκδότης και οι συνήγοροί του, σε μια ακόμη προσπάθεια να αποφύγουν να δικαστούν για τη συκοφαντική δυσφήμιση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα κατέφυγαν σε επικοινωνιακά παιχνίδια με... κρυφό πόθο να δουν να συλλαμβάνεται η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη.

Στην διαδικασία στο ακροατήριο, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την ώρα της εξέτασης της κ. Σταυρούλας Νικολοπούλου επισημάνθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου Κ. Βαξεβάνη ότι μία κυρία ηχογραφούσε την δίκη με το κινητό της τηλέφωνο.

Το δικαστήριο, μετά από τρίωρη διακοπή της συνεδριάσεως, εσφαλμένα, απεφάσισε να συντάξει έκθεση για το γεγονός αυτό.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Σπύρος Μουζακίτης επεσήμανε πως το γεγονός δεν είχε κανένα ποινικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο νόμος (άρθρο 8 του Ν. 3090/2002) δεν απαγορεύει την ηχογράφηση της συνεδριάσεως.

Παρά ταύτα συντάχθηκε έκθεση η οποία δεν αναγνώστηκε στο ακροατήριο και τέθηκε ζήτημα εφαρμογής της αυτοφώρου διαδικασίας σε βάρος της κ. Κολαΐτη και της κ. Νικολοπούλου.

Τελικά ο εισαγγελέας ποινικής διώξεως της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, απεφάνθη πως δεν υφίσταται αδίκημα και παρήγγειλε την μη εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας. Το δικαστήριο δεν είχε διατάξει, άλλωστε, την σύλληψη των ανωτέρω.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αναλωθεί ολόκληρη η ημέρα χωρίς να γίνει συζήτηση επί της ουσίας της υποθέσεως της συκοφαντικής δυσφημήσεως.

Δυστυχώς η πλευρά της υπεράσπισης, προ της ένδειας των υπερασπιστικών της επιχειρημάτων καταφεύγει σε επικίνδυνα αντιδικονομικά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Επιπλέον είχαμε από την πλευρά τους προσπάθεια τρομοκράτησης του δικαστηρίου, με απειλές εκφοβισμού του προέδρου, οι οποίες και δεν απέδωσαν.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι τη στιγμή που έστησαν ολόκληρο επικοινωνιακό σόου επειδή κάποιος ηχογραφούσε τη δίκη, την ίδια στιγμή ολόκληρη η δίκη μεταδιδόταν αυτολεξεί από τα σάιτ του κ. Βαξεβάνη, σε μια online αναμετάδοση, ενώ στο σόου που εξελίσσονταν έπαιρναν μέρος όλα τα γνωστά σάιτ που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου