Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Βρετανία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα των Συντηρητικών υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι έναντι του Εργατικού Κόμματος, της τάξης των 5 έως 12 ποσοστιαίων μονάδων, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος έναντι του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης μειώθηκε στις 5 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar. Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, το ποσοστό των Τόρις βρίσκεται στο 43%, παρέμεινε δηλαδή αμετάβλητο σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ιδίας εταιρείας, την 31η Μαΐου, όμως το ποσοστό των Εργατικών αυξήθηκε στο 38%, δηλαδή κατά 5%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Panelbase, το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέμεινε σταθερό στις 8 μονάδες. Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, το ποσοστό των Τόρις βρίσκεται στο 44%, αμετάβλητο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η οποία είχε δημοσιευθεί την 1η Ιουνίου. Οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 36% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που επίσης παρέμεινε αμετάβλητο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes για λογαριασμό του Independent, η διαφορά Συντηρητικών Εργατικών ανέρχεται στις 10 μονάδες (44% έναντι 34%), με το κυβερνών κόμμα να οδεύει στη διεύρυνση της πλειοψηφίας του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το προβάδισμα των Τόρις ανερχόταν σε 12 εκατοστιαίες μονάδες βάσει της προηγούμενης έρευνας της ίδιας εταιρείας, στις 3 Ιουνίου.

Εξάλλου, βάσει δημοσκόπησης της εταιρείας ICM για τον Guardian, διευρύνθηκε στις 12 (από 11) ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα του Συντηρητικού έναντι του Εργατικού Κόμματος. Το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται στο 46% (+1%), ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε αμετάβλητο στο 34%.

Πάντως, σύμφωνα με εκτίμηση του ινστιτούτου YouGov, τη Δευτέρα, οι Συντηρητικοί φαίνεται ότι θα κερδίσουν 305 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή θα τους υπολείπονται 21 έδρες για να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Το Σάββατο το YouGov είχε ανακοινώσει ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 308 έδρες, 18 λιγότερες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία. Το Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να κερδίζει 268 έδρες, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τις 261 του Σαββάτου.
Πηγή : naftemporiki.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου