Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ιράν: Επίθεση με οξύ σε 16 άτομα στην Τεχεράνη
Ένας μοτοσικλετιστής έριξε οξύ σε ανθρώπους στο δρόμο, τραυματίζοντας 16 άτομα - Σύμφωνα με ιρανούς δημοσιογράφους ο δράστης συνελήφθη

Μια μέρα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη, με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε νέα επίθεση στην ιρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, ένας μοτοσικλετιστής έριξε οξύ σε ανθρώπους στο δρόμο, τραυματίζοντας 16 πεζούς. Σύμφωνα με ιρανούς δημοσιογράφους τα 14 από τα θύματα της επίθεσης, πολλά εξ αυτών παιδιά, τραυματίστηκαν ελαφρά και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ συνελήφθη ο δράστης. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης νότια της Τεχεράνης. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφοφίες για το δράστη, τα κίνητρα της πράξης του ή την ταυτότητα των θυμάτων. 

Ας σημειωθεί  ότι ανάλογες επιθέσεις με οξύ έχουν ξανασημειωθεί στη χώρα, με στόχο κυρίως κοπέλες που δεν ήταν "επαρκώς καλυμμένες". 

Το Ιράν είναι έτοιμο να καταβάλει το τίμημα για τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας, διεμήνυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, προσθέτοντας ότι το ιρανικό έθνος όχι μόνο θα αντέξει την τρομοκρατία, τη βία και τον εξτρεμισμό, αλλά θα εξέλθει από την τρομοκρατία πιο ανθεκτικό από πριν.

«Τα τελευταία χρόνια οι τρομοκράτες σκέφτηκαν να διεισδύσουν στη χώρα και να καταφέρουν ένα πλήγμα στο έθνος, αλλά απέτυχαν πολλές φορές, και σήμερα δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο και το Μαυσωλείο του Ιμάμη Χομεϊνί» σχολίασε μάλιστα ο Ρουχανί.
Πηγή: skai.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου