Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Σοβαρές κατηγορίες για τους 12 φρουρούς του Ερντογάν





Κατηγορούνται για ξυλοδαρμό διαδηλωτών έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας

Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να προσαχθούν δώδεκα υπεύθυνοι ασφαλείας της της Τουρκικής πρεσβαίας στην Ουάσινγκτον  και του τούρκου προέδρου Ερντογάν. Ηδη για αρκετούς από αυτούς έχουν εκδοθεί εντάλματα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. 

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι κυρίως ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί πολιτών που συμετείχαν σε διαδήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ουάσιγκτον πριν ένα, περίπου, μήνα στις 16 Μαΐου.

Επτά τούρκοι που συμετείχαν στην αποστολή του Ερντογάν κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα ενώ πέντε αντιμετωπίζουν λιγότερο σοβαρές κατηγορίες. 

Ηδη από την Τετάρτη 14 Ιουνίου δυο τούρκοι που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ συνελήφθησαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) με την κατηγορία του ξυλοδαρμού. 

Για τους υπόλοιπους που έχουν επιστρέψει στην Τουρκία έχουν εκδοθεί εντάλματα, τα οποία θα εκκρεμούν και θα οδηγήσουν στη σύλληψή του σε περίπτωση που επιστρέψουν στις ΗΠΑ. 

Η ενέργεια των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν άσκηση πράξεων βίας με στόχο τον περιορισμό  της ελευθερίας του λόγου και της πολιτικής έκφρασης στο πλαίσιο της νομιμότητας.



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου