Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ψάχνουν τον Σώρρα στο εξωτερικό! Πόσο εύκολο είναι να ξεφύγει κάποιος κακοποιός στο εξωτερικό;




Εκτός Ελλάδας ψάχνουν πλέον τον Αρτέμη Σώρρα και τη γυναίκα του δυο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, την ολοκλήρωση της έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την άσκηση  βαρύτατων διώξεων κατά του 50χρονου και 7 συνεργατών του, για την υπόθεση των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη δράση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».  Ούτε η  δημιουργία ειδικής ομάδας έμπειρων αξιωματικών, ούτε η βοήθεια της Αντιτρομοκρατικής, ούτε  το σάρωμα για εβδομάδες κάθε  κατοικίας γνωστού, φίλου, συγγενή και συνεργάτη του 50χρονου φυγόποινου  δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ήταν θέμα ημερών ο εντοπισμός και η σύλληψη του.  

Πραγματικά είναι πάρα πολύ εύκολο να έχεις καταδικαστεί για 15 - 20 χρόνια κάθειρξη, πριν την δίκη να σου έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσίας στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου δύο φορές τον μήνα και το σκας στο εξωτερικό με την ταυτότητα σου.

Το 2012 ένας κακοποιός της Καλλιθέας οργανωμένος σε ομάδες σκληρών νονών ο οποίος είχε μάστερ στις πλαστογραφίες, της απάτες και τους εκβιασμούς, είχε καταδίκες χρόνων σε βαθμό πλημμελήματος για απάτες, πλαστογραφίες και εκβιασμούς. Του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από την ανακρίτρια περιμένοντας να δικαστεί και από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για απόπειρα ανθρωκτονίας και εκβιασμούς σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίκη του κακοποιού ήταν τον Νοέμβριο του 2012 και αυτός αποφάσισε να μην δικαστεί και να διαφύγει στο μαφιόζικα εξωτερικό.

Πώς το κατάφερε; Εύκολα;

Έστησε μαφιόζικα τον θάνατο του τον Μάρτιο του 2012 με υπογραφές γιατρών και αστυνομικών πιστοποιητικά θανάτου ψεύτικες κηδείες και μάλιστα έβαλε την φίλη του εν γνώση της γυναίκας του για να δηλώσει τον θάνατο του στο Δήμο Αθηναίων όπου διάλεξε να δηλώσει ότι "πέθανε" ( Σε ένα στενάκι κακόφημο στην Λιοσίων γεμάτο ναρκομανής και οίκους ανοχής).

Εξαφανίστηκε εύκολα και μάλιστα με τα πραγματικά του στοιχεία και το δίπλωμα οδήγησης του αφού η ταυτότητα του για να γίνει πιστευτός ο θάνατος του παραδόθηκε από την συνεργό του για να ακυρωθεί λόγω θανάτου.

Η δίκη στο ΜΟΔ δεν έγινε λόγω θανάτου αφού κατάφερε να εξαπατήσει την δικαιοσύνη και την αστυνομία και να ζει εύκολα στην Γερμανία στην περιοχή της Φρανκφούρτης μέχρι που έκανε το λάθος το 2014 προσπαθώντας να βγάλει διαβατήριο στο όνομα του με θράσος από το προξενείο μας στην Γερμανία. Μόλις κατάλαβε ότι η απάτη του αποκαλύφθηκε φρόντισε να εξαφανιστεί και πάλι.

Μόλις αποκαλύφθηκε μετά από δύο χρόνια και ταυτοποιήθηκε από το προξενείο και μέσο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ότι τελικά ζει και έχει παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα για να μην καταδικαστεί έχοντας καταφέρει να κοροϊδέψει μαφιόζικα τους πάντες η δίκη προχώρησε ερήμην του. 

Η δίκη τελικά έγινε και καταδικάστηκε από το ΜΟΔ ερήμην του κατά πλειοψηφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της εκβίασης σε 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή όπου και βγήκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για να εκδοθεί στην Ελλάδα να εκτίσει την ποινή του.

Το τραγικό για δικαιοσύνη και αστυνομία είναι ότι ο επικίνδυνος μαφιόζος κακοποιός εδώ και πέντε χρόνια ζει σε γνωστή διεύθυνση στην Γερμανία, έχει facebook ανοικτό σε όλους με το όνομα του κανονικά και ανεβάζει όλα αυτά τα χρόνια φωτογραφίες από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που σημαίνει ότι ταξιδεύει κανονικά.

Facebook έχει και η φίλη του άμεση συνεργός του στην μαφιόζικη απάτη που δήλωσε τον ψεύτικο θάνατο, ζουν μαζί στην Γερμανία έχουν αναπτύξει καινούργιους φίλους στο facebook που το πιθανότερο είναι να μην ξέρουν με ποιους έχουν και κάνουν ειδικά για τον καταζητούμενο και όλα καλά.

Τελευταία όπως ενημερώθηκα από την ασφάλεια ο καταζητούμενος κακοποιός έχει αρχίσει τις απειλές σε θύματα του μέσο τρίτων Ελλήνων κακοποιών για να εκδικηθεί για το ότι έχει καταδικαστεί.

Εάν συλληφθεί και λειτουργήσουν κάποια στιγμή αποτελεσματικά οι αρχές, θα πρέπει αν εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί από το ΜΟΔ χωρίς αναστολή και να δικαστεί και για τον απίστευτο μαφιόζικο τρόπο που έστησε τον θάνατο του.

Αυτό δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να εξαφανιστεί ένας κακοποιός και μην το είδατε εάν δεν θελήσει ο ίδιος να τον δείτε.

Ο Σώρρας στην περίπτωση του ήξερε ότι θα στηθεί ένα “ηλεκτρονικό κυνήγι” από τις αρχές και μέσω της Google και του Facebook θα προσπαθήσουν να τον συλλάβουν, για το λόγο αυτό, “πέταξε” από πάνω του ότι ηλεκτρονική συσκευή είχε, ενώ το παράδειγμα του κακοποιού που σας ανέφερα δεν προσπαθεί να κρυφτεί καθόλου και από κανένα και έχει κάθε ηλεκτρονικό μέσο στην διάθεση του ανοικτό σε όλους.

Τα συμπεράσματα δικά σας


Ρεπορτάζ Γιάννης Αθανασίου





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου