Σάββατο 8 Απριλίου 2017

«Η Βενεζουέλα απαγόρευσε» στον Καπρίλες να κατέχει πολιτικό αξίωμα




Ο Καπρίλες, ηγετική φυσιογνωμία της αντιπολίτευσης, σχεδίαζε να διεκδικήσει την προεδρία και στις επόμενες εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2018.

Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο Ενρίκε Καπρίλες, κατήγγειλε ότι του απαγορεύτηκε να κατέχει πολιτικό αξίωμα για 15 χρόνια.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις Αρχές.

«Ενημερώνω τη χώρα και τη διεθνή δημόσια γνώμη ότι ενημερώνομαι αυτή τη στιγμή για 15ετή απαγόρευση», έγραψε στο Twitter ο κ. Καπρίλες, που έχει διεκδικήσει την προεδρία της Βενεζουέλας δύο φορές, έχοντας ηττηθεί από τον Ούγκο Τσάβεζ και τον διάδοχό του, Νίκολας Μαδούρο.

Ο κ. Καπρίλες σχεδίαζε να διεκδικήσει την προεδρία και στις επόμενες εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2018, ενδεχόμενο που ουσιαστικά κλείνει εάν η απαγόρευση επιβεβαιωθεί.

Επί του παρόντος ο κ. Καπρίλες υπηρετεί ως κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα, θέση που κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να εγκαταλείψει.

Η φερόμενη απαγόρευση αναμένεται να αναζωπυρώσει την ένταση στη Βενεζουέλα, που τις τελευταίες εβδομάδες συγκλονίζεται από σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και φιλοκυβερνητικών αντιδιαδηλώσεων.

Ένας 19χρονος φοιτητής έχει χάσει τη ζωή του στις ταραχές.




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου