Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Αποτελείωσαν την κοινωνία και την οικονομία με τα νέα μέτρα που έφερε η ανικανότητα τους




Ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε μετά το χθεσινό Εurogroup ότι τα μέτρα που έρχονται μόνο καλά δεν είναι για την κοινωνία και την οικονομία.

Η κυβέρνηση πληρώνει για ακόμα μία φορά την ανικανότητα και ανεπάρκεια της και τα νέα μέτρα σημαίνουν ότι θα υπάρξουν μέτρα 1% στις συντάξεις το 2019 και 1% για τη φορολογία το 2020. 

Τα αντίμετρα του πλασάρουν είναι παραμύθι γιατί 1% αντίμετρα το 2019 και 1% το 2020 για να εφαρμοστούν πρέπει να επιτευχθεί αρχής γενομένης από το 2018 ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και με τέτοια υφεσιακά μέτρα μόνο τέτοιους στόχους δεν μπορείς να βάλεις ειδικά χωρίς ούτε ένα σχέδιο ανάπτυξης.

Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα έχουν απώλειες ως 700 ευρώ το χρόνο ακόμη και για συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ «καθαρά» το μήνα. 

Η κυβέρνηση "ξεβρακώθηκε" πάλι και συμφώνησε ότι αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν «βρέξει-χιονίσει», δηλαδή ανεξάρτητα από την επίτευξη ή μη των στόχων για τέτοιο ξεπούλημα μιλάμε και όχι για να σώσουν την Ελλάδα αλλά για να κερδίσουν χρόνο στις καρέκλες.  

Μεγάλο κτύπημα για τους πολίτες τις οικογένειες και την οικονομία είναι η μείωση του αφορολόγητου που από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τον άγαμο, θα πέσει κάτω από τις 6.000 ευρώ, φέρνοντας ετήσιες απώλειες από 650 ευρώ για όσους βγάζουν από μόλις 500 ευρώ το μήνα και πάνω. Ειδικά όμως για τους χαμηλοσυνταξιούχους η συνδυαστική απώλεια και από τη μείωση των συντάξεων ενδέχεται να ξεπεράσει για κάποιες κατηγορίες ακόμη και τα 1.200 ευρώ ετησίως.

 Για αντίμετρα δεν μιλάμε γιατί όπως προαναφέραμε για να υπάρξουν θα πρέπει αυτή η παντελώς ανίκανη κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου