Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ρωσία και Ιράν κατά της «αμερικανικής επιθετικότητας» στη Συρία

 (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ροχανί, επεσήμαναν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη για τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας αναφορικά με την επίθεση χημικών όπλων που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Ροχανί, εξέφρασαν επίσης, την ετοιμότητά τους για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, κατά το RIA.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον υποστήριξε σήμερα ότι η «απραξία» της Ρωσίας συνέβαλε στην επίθεση με το θανατηφόρο χημικό αέριο κατά των αμάχων στη Συρία.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ρωσία απέτυχε να υλοποιήσει τη συμφωνία του 2013 που προέβλεπε την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία.

«Νομίζω ότι η πραγματική αποτυχία στην περίπτωση αυτή, είναι η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως προκύπτουν από τις συμφωνίες καταστροφής των χημικών όπλων του 2013» δήλωσε ο Τίλερσον στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC This Week.

«Η αποτυχία σχετικά με την πρόσφατη [πυραυλική] επίθεση, αλλά και την τραγική επίθεση με τα χημικά όπλα, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έναντι της διεθνούς κοινότητας» προσέθεσε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται στη Μόσχα εντός της εβδομάδας για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου