Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Στο αυτόφωρο ο Βαξεβάνης μετά από μήνυση της συζύγου Στουρνάρα



O δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως πριν από λίγη ώρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας όπου και συνελήφθη μετά τη μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με δημοσιεύματα για ποσά που είχαν δοθεί στην εταιρεία της από το δημόσιο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κρατείται αυτή την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Την Κυριακή η κ. Νικολοπούλου κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Βαξεβάνη, μετά από κυριακάτικο δημοσίευμα του τελευταίου, με το οποίο ο κ. Βαξεβάνης κατηγορούσε την κ. Νικολοπούλου και τον σύζυγό της κ. Γιάννη Στουρνάρα, αφήνοντας μομφές για τον τρόπο με τον οποίο η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ αναλάμβανε δουλειές.

Η κ. Νικολοπούλου με μήνυση που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό, ενώ ζήτησε και την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη.

«Με υποτιμά ως επαγγελματία όταν ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω ‘’δουλειές’’. Λέει ότι οργανώνω εκδηλώσεις του "αέρα’" με χορηγίες που λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού άνδρα» υποστηρίζει μεταξύ αλλων η κ. Νικολοπούλου.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Η μήνυση βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη.

«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου