Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Εξόργισε περισσότερο τους Έλληνες πριν από λίγο στο υπουργικό ο Τσίπρας


Κώστας Βουκελάτος

Σε άλλο πλανήτη ο Τσίπρας συνειδητά, χωρίς ίχνος ντροπής κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό με επικοινωνιακές κορώνες αλητείας.

Έχοντας φτιάξει ένα παραμύθι  περί ανάπτυξης και "άνοιξης" της οικονομίας, ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός εξοργίζοντας με τα όσα είπε περισσότερο τους Έλληνες που τον άκουγαν άφωνοι.

Τόλμησε να εξαγγείλει την δημιουργία τουλάχιστον 300.000 θέσεων εργασίας την επόμενη τριετία (100.000 ανά έτος), με χρηματοδότηση μέσω δανειοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα χωρίς να αναλογιστεί ότι με αυτό που λέει φορτώνει και άλλο την Ελληνική κοινωνία και την χώρα με χρέος.

Μην σας παραμυθιάζει ο κ. Τσίπρας το δάνειο των 3 δισεκατομμυρίων που θα συνάψει με την Παγκόσμια Τράπεζα και το οποίο υποτίθεται όπως μας κοροϊδεύει ότι δεν θα προσμετρηθεί στο χρέος της χώρας, θα προσμετρηθεί κανονικότατα και θα μας επιβαρύνει και άλλο.

Για το ότι ετοιμάζει ο ίδιος ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του  ένα νέο 4ο «προληπτικό μνημόνιο» που από το 2019 θα επιφέρει μόνιμες περικοπές στις συντάξεις και νέους φόρους 3,6 δισ. ευρώ σε εκατομμύρια πολίτες δεν είπε τίποτα απολύτως γιατί απλά και προσεκτικά έπρεπε να πει το παραμύθι της προπαγάνδας που του είχαν γραμμένο.

Η κυβέρνηση έχει ητηθεί και έχει πατώσει σε όλα τα επίπεδα κάνοντας καθημερινά μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία!! Ο Τσίπρας έχει καταντήσει χειρότερος από "Παπατζή" και το ψέμα το αμολάει όπως αναπνέει.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει γονατίσει, απολύσεις, στάση πληρωμών ιδιωτών και με τους επενδυτές να φεύγουν από την Ελλάδα ο Τσίπρας κοροιδεύοντας και εξαπατώντας ασύστολα αναφέρεται σε εκτόξευση της οικονομίας και ότι ήρθε η άνοιξη!! 

Για τα χελιδόνια μόνο κύριε Τσίπρα ήρθε η άνοιξη φτάνει αυτή η εξαπάτηση δεν είμαστε Βόρεια Κορέα!!

Αποτυχία και ήτα σε όλα τα επίπεδα μακριά από κάθε φιλολαϊκή πολιτική που όπως έλεγε και εξαπατούσε τους αφελής για να τον ψηφίσουν θα έφερνε την χώρα.

Είμαστε 4η στην λίστα του δείκτες εξαθλίωσης και μπροστά μας είναι στην πρώτη θέση, το πρότυπο του Τσίπρα και των βουλευτών της κυβέρνησης του Βενεζουέλα, δεύτερη η Νότιος Αφρική και τρίτη η Αργεντινή και όπως μου είπε ένας φίλος "Ο όμιλος είναι βατός και παίζει να έρθουμε και πρώτη". 

Μία σειρά εκθέσεων και δεδομένων καταγράφουν τη σοκαριστική αύξηση των επιπέδων της φτώχειας και της περαιτέρω επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και ο Τσίπρα λέει ότι έφερε την "άνοιξη" στην οικονομία.

Υφεση 1,1% αντί για ανάπτυξη το δ' τρίμηνο του 2016, σημαντική επιδείνωση παρουσίασε η πορεία του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του του 2016, όπως προκύπτει από τα  στοιχεία (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και ύφεση 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016, παρότι η οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,3% και ύφεση 0,4%, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στο γ’ τρίμηνο του 2016, το εγχώριο ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 2% σε ετήσιο επίπεδο και κατά 0,6% σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Οι τράπεζες είναι έτοιμες να σκάσουν, οι καταθέσεις φεύγουν  και ο Τσίπρας πουλάει παπατζιλίκι ότι  ετοιμάζει σχέδιο ανάπτυξης μέχρι το 2021 και το πουλάει με πλήρη υπερφορολόγηση χωρίς να υπολογίζουμε τα νέα μέτρα που μας φέρνει η ανικανότητα του.

Τη διαπραγματευτική «δεινότητα» των κυβερνητικών απεικονίζουν και περαιτέρω δεδομένα που βαραίνουν την αγορά με τους φόβους για νέα τραπεζική κρίση να αναζωπυρώνονται.

Σήμερα λοιπόν ακούσαμε και πάλι την κασέτα της ντροπής, την κασέτα της προπαγάνδας για προσλήψεις και άνθιση της οικονομίας και έναν Τσίπρα συνειδητά εκτός πραγματικότητας που εξαπατούσε τους Έλληνες πολίτες χωρίς κανένα ίχνος ντροπής όπως κάνουν οι καθεστωτικοί απομονωμένοι ηγέτες παγκοσμίως.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου