Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο Καρανίκας ξεφτίλισε Μαξίμου και κυβέρνηση


Για να μετριάσει την ξεφτίλα τα ρίχνει στην Αυγή και υποστηρίζει ότι πρόκειται για λάθος της σύνταξης της «Αυγής» - «Όταν εμείς διαβάζαμε φιλοσοφία και Μπακούνιν, εκείνοι διάβαζαν "Marie Claire"» λέει, για να δείξει την "ανωτερότητα" των αριστερών από τους δεξιούς.

Ένα άρθρο του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού τώρα γιατί είναι σε αυτή την θέση ο Τσίπρας ξέρει, φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της σελίδα η «Αυγή», με τίτλο «Απέναντί μας η Δεξιά και ως νοοτροπία».

Προσπάθησε και δεν τα κατάφερε να αποδείξει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει... κατά βάθος αριστερή και δεν έχει παρεκκλίνει από τις αρχές και τα ιδανικά της Αριστεράς.

Προσπάθησε λοιπόν χωρίς να ξέρει τι λέει και πώς το λέει να χρησιμοποιήσει εκφράσεις που θα τον αναδείξουν ως "παραμορφωμένο" : «Εμείς διαβάζαμε Τολστόι, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν. Αγαπούσαμε τον Ντοστογιέφσκι, προτιμούσαμε να ανιχνεύσουμε τον Διαφωτισμό από τον Ρουσσώ ή τον υλιστή και άθεο Ντιντερό [...] Εκείνοι διαβάζανε "4 τροχούς", "Moto" και "Marie Claire", όταν εμείς διαβάζαμε φιλοσοφία. Τους κοροϊδεύαμε ως αντιδραστικούς και αυτοί με τη σειρά τους μας κορόιδευαν ως γραφικούς και κουλτουριάρηδες». 

Και μέσα στο κείμενο γράφει το κορυφαίο που ξεφτίλισε τον ίδιο την κυβέρνηση και έκανε τα sosial media να "χτυπιούνται" από τα γέλια: «Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ», μέγα ατόπημα αγνοώντας προφανώς ότι ο Γάλλος συγγραφέας Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι ένα πρόσωπο, όπως ότι το Λέσβος Μυτιλήνη είναι ένα νησί ατόπημα του αρχηγού του.

Ο ίδιος πάντως ο Νίκος Καρανίκας, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, υποστηρίζει ότι το λάθος έγινε από τη σύνταξη της «Αυγής» στο όνομα του Πασκάλ Μπρυκνέρ και παραθέτει προς τούτο το κείμενο από το προσωπικό του μπλογκ της 23ης Νοεμβρίου, όπου το όνομα του Πασκάλ Μπρυκνέρ αναφέρεται, ορθώς, ως ένα πρόσωπο...

Όποιος θέλει να διαβάσει αναλυτικά το κείμενο Καρανίκα, όπως δημοσιεύθηκε μπορεί αν ανατρέξει στο stie της avgi.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου