Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να πάνε χαμένες τόσες θυσίες



«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τόσες θυσίες, να έχει υπάρξει τέτοιος πόνος και τέτοια προσπάθεια για να φθάσουμε μετά από δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τολμά να λέει ένα στέλεχός της ότι όλες αυτές οι θυσίες μπορεί να έχουν πάει χαμένες», τόνισε η τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Ν. Ξυδάκη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με θέμα το ΕΣΠΑ, είπε παράλληλα «εντυπωσιάζομαι που δεν διαψεύσθηκε η επιστολή Τσακαλώτου. Η μη διάψευση πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους δανειστές να έχουν τις παράλογες απαιτήσεις που έχουν. Αναμένουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση από την κυβέρνηση», με αφορμή το δημοσίευμα του Bloomberg.

«Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα, που δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι τα κάναμε όλα και τον διαψεύδει ο κ. Τσακαλώτος, είναι πολύ μεγάλες», κατέληξε η ίδια.

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι η αξιοποίηση των πόρων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των εργαλείων που αυτό χρησιμοποιεί, αποτελεί βασικό πυρήνα εφαρμοσμένης πολιτικής με σημαντικό αντίκτυπο στις ανάγκες της κοινωνίας. «Τα προηγούμενα χρόνια όλες οι διοικήσεις έπεφταν στην παγίδα της εμφάνισης μιας μαγικής εικόνας. Έτσι, παρουσίαζαν ως βασικό επίτευγμα της υλοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων αποκλειστικά και μόνο την απορρόφηση πόρων με μοναδικό στόχο 'να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη χώρα'», ανέφερε. 



Πηγή : liberal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου