Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και αλαλούμ για το πόρισμα των ΜΜΕ που είχε κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ



Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων σχετικά με το σχέδιο πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς όπως ακούγεται για να αποφευχθεί μία ακόμα ξεφτίλα της κυβέρνησης.

Στο πρόγραμμα ήταν  να ενημερώσει τα ΜΜΕ ο Σπύρος Λάππας και στην συνέχεια ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντ. Μπαλωμενάκης αλλά για να αποφευχθεί η ξεφτίλα  έγινε γνωστό ότι τελικά δεν θα γίνει καθόλου ενημέρωση. 

Στο παρασκήνιο υπάρχει μεγάλη ένταξη για τις διαρροές κομματιών ή και πολυσέλιδων κειμένων που εμφανίζονται ως 'πόρισμα' , με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίπτουν ευθύνες σε βουλευτές-μέλη των ...ΑΝΕΛ για τις διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση, από το πόρισμα της πλειοψηφίας δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και ουδείς παραπέμπεται για περαιτέρω διερεύνηση από προανακριτική επιτροπή. Για τυχόν ποινικές ευθύνες άλλων προσώπων την ευθύνη της διερεύνησης έχει η Δικαιοσύνη, στην οποία θα παραδοθεί το τελικό πόρισμα που θα προκύψει.

«Δεν προέκυψε καμία ποινική ευθύνη πολιτικού προσώπου στο πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος που συμμετείχε στην επιτροπή : 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αμηχανία του για το ναυάγιο της εξεταστικής του για τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο. Σήμερα, πριν διανείμουν στα μέλη της επιτροπής το "πόρισμά τους", το έκαναν διαρροή σε δημοσιογράφους κι έπειτα επιχείρησαν να το μαζέψουν, ισχυριζόμενοι πως δεν έστειλαν το τελικό κείμενο!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή όχι μόνο προκατασκεύασε "πόρισμα" πριν καλά-καλά ξεκινήσει η επιτροπή, όχι μόνο αρνήθηκε με ψηφοφορία να επιχειρήσουμε  από κοινού τη σύνταξη ενιαίου πορίσματος, αλλά επιδόθηκε και στην υποκλοπή εντυπώσεων με τη διαρροή του  κειμένου του δήθεν πορίσματος της εξεταστικής. Η ζωή, όμως, τους εκδικείται. Τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα για τα ψέματα που είπαν και τις ενσυνείδητα ψευδείς υποσχέσεις που έδωσαν». 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου