Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία του Γ. Π. Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος


Κύριε Πρόεδρε,
          
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,
            
Αγαπητοί συνεργάτες,

   Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου στην σημερινή σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής και επειδή είναι η πρώτη του χρόνου σας εύχομαι καλή χρονιά.

  
  Σήμερα, συμπληρώνουμε δύο χρόνια διακυβέρνησης από την ερμαφρόδιτη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τιμόνι της χώρας.

  Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε με δυο φράσεις αυτά τα δυο χρόνια θα λέγαμε:

 Δυο χρόνια που η κοινή λογική συγκρούεται με την «αριστερή προκατάληψη» και ηττάται. 

  Δυο χρόνια υποσχέσεων, προπαγάνδας και ωμής εξουσίας.

  Δυο χρόνια που βιώνουμε μια πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική σύγχυση και μια συνολική εθνική οπισθοχώρηση.


  Δυο χρόνια έχουμε μια Κυβέρνηση που αντί να κυνηγά τις εξελίξεις, οι εξελίξεις τη «γονατίζουν», που απεχθάνεται τους άξιους, αλλά δουλεύει για τους κομματικούς συγγενείς της, που στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες και προσπαθεί ανεπιτυχώς να μας πείσει για το αριστερό προφίλ της.

Από την άλλη όμως, πριν από λίγες ημέρες, είχαμε μια άλλη επέτειο.

Την επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή η ανάδειξη αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Και σηματοδότησε μια νέα αρχή.

Την εκκίνηση για τη νέα ιστορική αποστολή της Νέας Δημοκρατίας: την ανόρθωση της Ελλάδας.

Δημιούργησε ένα κίνημα αλήθειας. Ένα κίνημα που φέρνει Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά.

Και παράλληλα δημιούργησε την πιο ραγδαία μεταστροφή της κοινωνίας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και ανέπτυξε μια ισχυρή δυναμική για τη Νέα Δημοκρατία.

 Διότι το πολιτικό πρόταγμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι μια αξιόπιστη, υπεύθυνη, φιλοευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική πρόταση διακυβέρνησης, χωρίς εύκολα λόγια και μακριά από τον τοξικό λαϊκισμό.

            Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να πω το εξής:

Πολύ σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα διασταυρωθούν με την Ιστορία.

Σε αυτή την ιστορική συνάντηση η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας θα ανταποκριθούν στην κοινή ιστορική αποστολή που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες: Την ανόρθωση της Πατρίδας μας.


Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, διότι ένα χρόνο τώρα, έχουμε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και κάναμε πολλά και γενναία βήματα μπροστά.

Πριν από 9 μήνες, μετά το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ξεκινήσαμε όλοι μαζί με τον Πρόεδρό μας, την προσπάθεια να δυναμώσουμε τη φωνή της παράταξής μας.

  Σε κομματικό επίπεδο.

Διοργανώσαμε Νομαρχιακές Συνελεύσεις σε όλη την χώρα, συζητήσαμε με τοπικά στελέχη της παράταξης, νέους φίλους και μέλη του κόμματος. Ενεργοποιήσαμε και συνεχίζουμε καθημερινά και με ένταση να ενεργοποιούμε τη βάση μας στις τοπικές κοινωνίες.

Εγκαινιάσαμε πολλά νέα γραφεία Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων!

 Επανασχεδιάσαμε το ρόλο των 13 Γραμματειών του Κόμματος με στόχο να είναι πιο εξωστρεφείς, συνομιλητές με την κοινωνία και τους επαγγελματικούς κλάδους εμπλουτίζοντάς τες με στελεχιακό δυναμικό, μέσα από τη δράση «Συμμετέχω στη Νέα Δημοκρατία».

Πριν από 4 μήνες, ο Πρόεδρός μας εγκαινίασε τη δημιουργία Μητρώου Πολιτικών Στελεχών – Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, για να προσελκύσουμε αυτό το «χρυσωρυχείο» ανθρώπων νέων, δραστήριων, με κοινωνική παρουσία, με επαγγελματική επάρκεια, με πολιτική ευαισθησία, με πολιτικό κριτήριο, που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά, να έρθουν κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει τις πόρτες της σε περισσότερους από 1.700 ανθρώπους, παράλληλα με το έμψυχο πλούσιο και έμπειρο δυναμικό που διαθέτει η παράταξή μας.

Και θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να επισημάνω το εξής: Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα Κόμμα με ιστορική συνέχεια. Σεβόμαστε την προσφορά και θέλουμε τη συνδρομή, τη συμμετοχή, τη γνώση και την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών του Κόμματος.

Θέλω να γνωρίζετε για όλους όσοι είναι σήμερα εδώ, που έχουν υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση κυβερνητική ή κομματική: Εδώ είναι το σπίτι μας και οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές.

Πριν από δύο μήνες, εγκαινιάσαμε την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, επενδύοντας στην γνώση, την επιμόρφωση και την κατάρτιση των στελεχών μας, τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο του κόμματος. Και σήμερα έχουμε ήδη ολοκληρώσει 6 κύκλους σε Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λαμία και προσεχώς στην Αχαΐα.

Οι προσπάθειές μας για εκσυγχρονισμό των διαδικασιών ανάδειξης και επιμόρφωσης στελεχών δεν σταματούν. Όλοι μας οφείλουμε να εργαστούμε για να φέρουμε μια νέα εποχή στην πολιτική ζωή του τόπου.

 Επιπλέον, στον 1 χρόνο παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι του κόμματός μας διασφαλίστηκε η ενότητα και η σύμπνοια στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, η οποία από εχθές μετρά έναν ακόμη βουλευτή τον κ. Ιάσωνα Φωτήλα, τον οποίο και καλωσορίζουμε!

Εγκαινιάσαμε την «Κάρτα Μέλους» με την οποία κάνουμε πράξη το μεγάλο άνοιγμα στα χιλιάδες παλαιά και νέα μέλη που εγγράφηκαν μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου.

Με την κάρτα μέλους, στη Νέα Δημοκρατία κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για άνοιγμα στη μεγάλη και σιωπηλή πλειοψηφία πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν συμμέτοχοι στην μεγάλη πολιτική αλλαγή που συντελείται με διαφάνεια και ζητώντας λίγα από πολλούς.

Σε αυτό το εγχείρημα χρειαζόμαστε και τη δική σας ουσιαστική βοήθεια!

Δεν φθάνει μόνο η προσπάθεια των άξιων και εργατικών υπαλλήλων του Κόμματος, και τους ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες τους.

 Θέλουμε τη συνδρομή και των μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

 Σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο:

Επιδιώξαμε όλοι μαζί, πρώτα απ’ όλα να συγκροτήσουμε ένα υπεύθυνο, μετρημένο και αξιόπιστο πρόγραμμα εξόδου της χώρας μας από το φαύλο κύκλο της μιζέριας.

Και σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο και ήδη μέρος του Προγράμματος έχει παρουσιάσει ο Πρόεδρός μας.

Αναπτύξαμε τη δράση «Κανένας στο Περιθώριο» και έχουμε επισκεφθεί πάνω από 600 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. Μιλήσαμε με τους πρωτεργάτες της κοινωνικής συνοχής και προσφοράς, καταγράψαμε τα προβλήματά τους και μεταφέραμε αυτή την εμπειρία στη Γραμματεία Προγράμματος.

Ξεκινήσαμε από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους με συναδέλφους Τομεάρχες - Βουλευτές και στελέχη της Γραμματείας Αγροτικού ένα οδοιπορικό ανοικτών συζητήσεων σε όλη την Επικράτεια με τους ανθρώπους της υπαίθρου χτίζοντας τη «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους». Μιλήσαμε μαζί τους, καταγράψαμε τα προβλήματα και προτείναμε μια σειρά παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στη βάση ενός εποικοδομητικού και ειλικρινούς διαλόγου. Παράλληλα όμως μετά από επεξεργασία και πολλή δουλειά ο Πρόεδρός μας παρουσίασε 9 σημεία – πλαίσιο – για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, μόλις 1 εβδομάδα πριν, στη Βουλή.

Επιπλέον, με κλιμάκια από συναδέλφους Βουλευτές, μέλη της Π.Ε. στελέχη του Κόμματος, πραγματοποιήσαμε οργανωμένες επισκέψεις στο πλαίσιο της «Συμφωνίας Αλήθειας» σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα και συνεχίζουμε.

 Δε σταματάμε εδώ! Προγραμματίζουμε θεματικές επισκέψεις για την Υγεία σε όλη την Ελλάδα με τους αρμόδιους Τομεάρχες και Γραμματείς του Κόμματος, και εκδηλώσεις σχεδόν από όλους τους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου και τις Γραμματείες του Κόμματος σε συνεργασία με τοπικά στελέχη και φυσικά τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.


  Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Όπως γνωρίζετε, στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι και η ανανέωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής και θα ήθελα να ακούσω και τα δικά σας σχόλια.

Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής διέπεται από το πνεύμα ανανέωσης και εξωστρέφειας που κυριαρχεί στην Παράταξη μας.

Ακολουθεί τη λογική της συνέχειας του Κόμματος και αναδεικνύει τον κυρίαρχο πολιτικό ρόλο της Πολιτικής Επιτροπής, ως το ανώτατο συλλογικό πολιτικό όργανο του Κόμματος.

Ο νέος Κανονισμός επικαιροποιείται, υιοθετεί τις αποφάσεις που λάβαμε στο 10ο τακτικό Συνέδριο της Παράταξής μας και ενσωματώνει τις διατάξεις του νέου Καταστατικού του Κόμματος μας.   

Για πρώτη φορά η Πολιτική Επιτροπή αποκτά ουσιαστική υπόσταση και τα μέλη της αποκτούν σημαντικό πολιτικό ρόλο, τόσο καταστατικά όσο και απολύτως ουσιαστικά.

Δίνεται ενεργός ρόλος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και ενισχύεται η συμμετοχή τους τόσο στην Ολομέλεια της ΠΕ, όσο και σε επιμέρους Ομάδες Εργασίας, Επιτροπές, Τομείς και Τμήματα που λειτουργούν στο Κόμμα αλλά και στη Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.) της διοικητικής τους περιφέρειας, επιτυγχάνοντας μια συνεχή ώσμωση, ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων και διαρκή συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων και διαφορετικών οργάνων του Κόμματος μας.

Μετά από 10 και πλέον χρόνια (ο τελευταίος Κανονισμός ΠΕ έγινε το 2004), έχουμε νέο Κανονισμό Λειτουργίας της ΠΕ, ο οποίος ακολουθεί τη φιλοσοφία της ενδυνάμωσης του ρόλου των πολιτικών μας στελεχών.

Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία της Παράταξής μας και αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας ενίσχυσης και καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών μας.


  Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Τελειώνοντας θέλω να σημειώσω: δεν επαναπαυόμαστε στην δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εντείνουμε τις προσπάθειές μας, διότι η επόμενη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει να αντιμετωπίσει το ναρκοπέδιο που αφήνει η σημερινή Κυβέρνηση.

Γι’ αυτό, χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης κατ’ αρχήν μεταξύ μας αλλά με τους πολίτες. Και αυτό κάνει τη δική μας αποστολή ακόμη πιο σημαντική.

 Όλοι εμείς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα στελέχη της Παράταξης, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Και θέλω να σας ενθαρρύνω για περισσότερη συμμετοχή. Για ποιοτικότερη δουλειά και περισσότερο συντονισμένες ενέργειες. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια.

 Δεν αρκεί να επικαλούμαστε τον τίτλο του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, αλλά πρέπει και να τον υπηρετούμε. Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.

 Περιμένουμε την ουσιαστική συμμετοχή σας στην προβολή του πολιτικού μηνύματος του Προέδρου και της Παράταξης, είτε από τα Social Media, είτε από το δημόσιο λόγο σας στην τηλεόραση, τα ραδιόφωνα, τον τύπο, την επαφή σας με τους πολίτες.

H Πολιτική Επιτροπή αποτελεί την αιχμή του δόρατος, αρκεί να πιστέψουμε στον στόχο και να δουλέψουμε ομαδικά!

Περιμένουμε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, την εποικοδομητική κριτική σας!

Όλοι μας, από την 1η ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, αξιολογούμαστε, και να θυμάστε ότι αποτελούμε το πρόσωπο και την εικόνα της παράταξής μας.

Εμείς θα δώσουμε το παράδειγμα με το ήθος, την εργατικότητα και την αγωνιστικότητά μας, σε όλα τα μέλη του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε ξανά μπροστά! Κινείται ως δύναμη ελπίδας για όλους τους Έλληνες.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σας ευχαριστώ θερμά για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας η οποία και θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

 Συνεχίζουμε δυναμικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου