Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ενστάσεις για το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης




Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της, η Καθημερινή της Κυριακής,  το ΔΝΤ, κυρίως από την πλευρά των δανειστών, εκφράζει  νέες ενστάσεις για τον τρόπο χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρονται να θέτουν θέμα μεγαλύτερων περικοπών σε συγκεκριμένα προνοιακά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μέτρο στήριξης των ευάλωτων ομάδων το 2018, προσθέτοντας ένα ακόμα πρόσκομμα στη δύσκολη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η νέα εμπλοκή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, καθώς θεωρείτο ότι το ζήτημα είχε κλείσει με τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 2 δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πιθανώς να κρύβουν παρεμβάσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα αλλά και σε φοροαπαλλαγές, με στόχο να εξοικονομηθούν 200 210 εκατ ευρώ.

Για το τρέχον έτος πάντως, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει εντός του Ιανουαρίου με στόχο να καλυφθούν 700.000 δικαιούχοι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η χρηματοδότηση του μέτρου σε πανελλαδική εμβέλεια θα χρηματοδοτείτο φέτος και τα επόμενα χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου