Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η κυβέρνηση θα καταστρέψει με κατασχέσεις και όσους χρωστούν κάτω των 5.000 ευρώ στα Ταμεία




Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας.

Αυτό σημαίνει ότι εφεξής το Κέντρο με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα θα αναλάβει να διαχειριστεί και ληξιπρόθεσμες οφειλές για ποσά έως 5.000 ευρώ αποτελειώνοντας όσους χρωστάνε και έχει καταστρέψει η οικονομική κρίση

Έως τώρα το ΚΕΑΟ αναλάμβανε χρέη άνω των 5.000 ευρώ ανά περίπτωση από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. 

 Οι έλεγχοι που γίνονται θα ενταθούν και θα είναι στοχευμένοι, σε εκείνες τις περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό σύστημα risk analysis που έχουν δημιουργήσει, θα χτυπάει «κόκκινο» έτσι  θα αποκτήσουν πρόσβαση ακόμα και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα ασκηθούν πιέσεις για την αποπληρωμή τους. 

Άν και από το ΚΕΑΟ ξεκαθαρίζουν όμως ότι δεν θα κυνηγηθούν ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες, ούτε αυτοαπασχολούμενοι παρά μόνο όσοι επιδιώκουν δια της παραγραφής, μετά από 10ετία, να γλιτώσουν να καταβάλλουν την οφειλή τους με την κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε κανένα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου