Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

CIA: Ο Πούτιν «πίσω» από τους Ρώσους χάκερ κατά των ΗΠΑ επηρεάζοντας τις εκλογές



Tον Πούτιν «δείχνουν» οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως τον εντολοδόχο των κυβερνοεπιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών.

Tον Πούτιν «δείχνουν» οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως τον εντολοδόχο των κυβερνοεπιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών. Σύμφωνα με το NBC, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή σε χάκερς να αποσπάσουν και να διαρρεύσουν πληροφορίες από τους Δημοκρατικούς αφήνοντας σαφείς αιχμές για ανάμειξη δύο ανώτατων αξιωματούχων  που είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες.

Η Washington Post, έφερε στο φως έρευνα της CIA, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία χάκαρε τα email αμερικανών πολιτών αλλά και υπηρεσιών με σκοπό να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Guardian η πράξη του Πούτιν ήταν μια πράξη εκδίκησης καθώς δεν συγχώρεσε ποτέ την Κλίντον για το γεγονός ότι αμφισβήτησε τις βουλευτικές εκλογές του 2011 στη Ρωσία, και πάντα τη θεωρούσε ως βασική υποκινήτρια των διαμαρτυριών στη χώρα του. Στόχος του Ρώσου Προέδρου ήταν να διαλύσει τις  συμμαχίες των ΗΠΑ με τρίτα κράτη. 



Πηγή: thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου