Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυση αστυνομικών κατά των αξιωματικών τους



Μήνυση κατά των αξιωματικών που είχαν τη ευθύνη του συντονισμού της επιχείρησης στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το πρωί της 31ης Οκτωβρίου, στρέφονται με μήνυση τους τα μέλη της Α-531 διμοιρίας των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", πρόκειται για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σοβαρά από πέτρες, τσιμεντόλιθους και μάρμαρα τα οποία οι αντιεξουσιαστές πετούσαν από τις ταράτσες των προσφυγικών πολυκατοικιών, στα επεισόδια που έλαβαν τόπο δίπλα από τη ΓΑΔΑ.

Οι τραυματίες αστυνομικοί (που υπέστησαν κατάγματα στα χέρια και τα πόδια) καταγγέλλουν ότι οι ανώτεροι τους, τους οδήγησαν σε αστυνομική επιχείρηση η οποία ήταν προορισμένη να αποτύχει. "Διαταχτήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε  ως "πρόβατα επί σφαγήν", να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματιστούμε", αναφέρουν στη μήνυση τους.

Στην υπόθεση παρενέβησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, συγκεκριμένα, κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Εφετών, στον Άρειο Πάγο και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα. ΣΕ αυτήν, το προεδρείο του σωματίου, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομική ηγεσία, κατηγορώντας την ότι εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.



Πηγή : news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου