Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Στην εισαγγελία οι καταγγελίες Λοβέρδου για τα «φρουτάκια»



Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στέλνει τα πρακτικά της Βουλής από τις καταγγελίες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την περασμένη εβδομάδα

Στην εισαγγελία στέλνει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων τις καταγγελίες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με το νέο κανονιστικό πλαίσιο του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα.

Ο κ. Λοβέρδος την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει «προϊόν εξαγοράς» τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είχε ζητήσει την απόσυρσή της επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «ρύθμιση διαφθοράς».

«Υπάρχει θέμα διαφθοράς. Εξαγοράστηκε αυτού του είδους η κανονιστική ρύθμιση. Δεν αφορά το υπουργείο σας αλλά έχετε υποχρέωση σε θέμα διαφθοράς να ενημερώσετε το κοινοβούλιο αντί να μας βρίζετε» είχε πει την περασμένη Πέμπτη ο κ. Λοβερδός απευθυνόμενος αρχικά στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, είχε απευθυνθεί και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνοντάς του ότι «αυτό εξαγοράστηκε. Όχι από εσάς. Δεν υπάρχει άνθρωπος των θεσμών που να είναι στην Ανεξάρτητη Αρχή για τα τυχερά παίγνια που να έκανε αυτή την ρύθμιση χωρίς να έχει εξαγοραστεί. Η υπουργεία σας δεν πρέπει να έχει τέτοια. Πρέπει να το δείτε».

Η απόφαση της ΕΕΕΠ ελήφθη ομόφωνα μετά από συνεδρίασή της το βράδυ της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ έχει ως εξής;

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, στη με αριθμό 234 Συνεδρίαση της, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Ε.Ε.Ε.Π., Αχαρνών 17 και Πλατεία Μαυροκορδάτου στην Αθήνα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, αποφάσισε ομόφωνα την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διερεύνηση καταγγελίας του βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδου και ειδικότερα τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Αθηνών, των πρακτικών της ΜΓ΄ Συνεδρίασης της Βουλής (08/12/2016) σχετικά με την εν λόγω καταγγελία, ώστε αυτή να διερευνηθεί αρμοδίως. 


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου