Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Once upon a time! Το νέο παραμύθι του Τσίπρα από την Νίσυρο έχει τίτλο!



Καλό θα ήταν το ηφαίστειο στην Νίσυρο να παραμείνει σε καταστολή γιατί μόλις ακούσει τον Τσίπρα δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει.



Η επίσκεψη Τσίπρα σήμανε «συναγερμό» στη Νίσυρο και χθες, Κυριακή, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα την ανακήρυξη του πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη του νησιού για να μην χάσει τέτοιο κελεπούρι!!!

Το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης θα προβάλλει από τη Νίσυρο σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναμένεται στις 3:00 το μεσημέρι να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των νησιωτών σε διάφορους τομείς και να εξαγγείλει την ενσωμάτωση της «ρήτρας νησιωτικότητας» στο Σύνταγμα εν όψει της αναθεώρησή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας  αναμένεται να επανέλθει στην εξαγγελία για το αυτονόητο πάγωμα της αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες και της άγονης γραμμής.

Παράλληλα, θα αναφερθεί σε δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση ΘΑ λάβει για τα νησιά σε όλους τους τομείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας, θα μιλήσει για την αναβάθμιση των δομών υγείας, των επιχειρηματικών προγραμμάτων των νέων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά τη συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδας.

Από αυτήν, λένε κυβερνητικοί παράγοντες, απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τα νησιά.

Κατά την επίσκεψή του στη Νίσυρο, ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, πιθανώς από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, καθώς επίσης τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου