Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομπάμα δεν έρχεται για να γράψει επιτυχία ο Τσίπρας αλλά για να γράψει ταξιδιωτικά μίλια ο Ομπάμα




Κώστας Βουκελάτος


Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του περίμενε ότι η επίσκεψη Ομπάμα θα γίνει πρώτο θέμα παγκοσμίως και θα ανεβάσει τις μετοχές της κυβέρνησης από τα δήθεν κέρδη που θα αποκόμιζε για μείωση του χρέους.

Η αλήθεια όμως είναι ειδικά μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών ότι ο Ομπάμα δεν έρχεται για να γράψει επιτυχία ο Τσίπρας, αλλά για να γράψει ταξιδιωτικά μίλια ο Ομπάμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν επενδύσει πολλά στην επίσκεψη Ομπάμα, συνδέοντάς την με την έναρξη της συζήτησης για το χρέος στις Βρυξέλλες και περίμεναν μια δήλωση στήριξης από τον Μπαράκ Ομπάμα στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης του χρέους.

Το μέγαρο Μαξίμου επέμενε ότι θα έχει αυτή την δήλωση από τον Ομπάμα παρόλο που ο Λευκός Οίκος είχε ήδη υποβαθμίσει το θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης. 

Η επίσκεψη όμως όπως κατέληξε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι πλέον απλά εθιμοτυπική και οι όποιες χαρές Τσίπρα εξανεμίστηκαν απογοητεύοντας την κυβέρνηση για κάποιες ελπίδες που θα την βοηθούσαν να επιβιώσει και να μην οδηγηθεί όπως έχει αποφασίσει σε πρόωρες εκλογές το 2017. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου