Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μέχρι και η δημοσκόπηση της "Αυγής" παραδέχεται την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας



Η Αυγή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δημοσκόπηση της παραδέχεται ότι η ΝΔ  είναι καταλληλότερη κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue.

Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει μέτρηση πρόθεσης ψήφου.

Το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ εννιά στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Το ανησυχητικό για το πολιτικό σύστημα είναι ότι το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% των πολιτών να τον προτιμά, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων το 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη έρευνα της εταιρίας Public Issue η πλειοψηφία έλεγε όχι σε πρόωρες εκλογές ενώ τώρα τις θεωρεί απαραίτητες για το καλό της χώρας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου