Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά τα νέα καμώματα Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον δεν πάει Μεξικό



Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόσκληση του προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, να επισκεφθεί τη χώρα του μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ταξίδι-αστραπή του αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, η υποψήφια απάντησε μονολεκτικά «όχι» ερωτηθείσα εάν θα ταξιδέψει στο Μεξικό πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, χωρίς να επεκταθεί.

Η εκστρατεία της επιβεβαίωσε την απόφασή της.

Ο Πένια Νιέτο είχε απευθύνει προσκλήσεις και προς τους δύο υποψήφιους, προκειμένου να συζητήσουν διμερή θέματα.

Ο Τραμπ έσπευσε να την αποδεχθεί και ταξίδεψε την περασμένη Τετάρτη. Αρχικά όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, αργότερα όμως αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κακό κλίμα και ένταση.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει χαρακτηρίσει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών τους μετανάστες από το Μεξικό και έχει υποσχεθεί απελάσεις από την πρώτη μέρα της προεδρίας του, όπως και την ανέγερση τείχους στα σύνορα. Μάλιστα, κατά τον Τραμπ, το τείχος θα πληρώσει το Μεξικό.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Τραμπ είπε ότι δεν συζητήθηκε το ποιος θα πληρώσει για αυτό το τείχος. 

Ο μεξικανός πρόεδρος παρέμεινε σιωπηλός στη συνέντευξη, αλλά λίγο αργότερα με μια ανάρτησή του στο Twitter τόνισε πως κατέστησε εξαρχής σαφές στον Τραμπ ότι η χώρα του δεν προτίθεται να πληρώσει για να οικοδομηθεί το τείχος που θέλει ο υποψήφιος.

Αλλά λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Τραμπ μιλώντας σε οπαδούς του, είπε ότι το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος: «μπορεί να μην το ξέρουν, αλλά θα το πληρώσουν» είπε χαρακτηριστικά.



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου