Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σε πανικό ο Ν. Παππάς στην βουλή απολογείται φοβούμενος τις συνέπειες




Ο Ν. Παππάς υπερασπίζεται το έργο του γιατί δεν μπορεί να κάνει πλέον αλλιώς βλέποντας ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων του.

Μάλιστα για να δείξει πυγμή επιτέθηκε κατά των Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου, φαίνεται ότι κάποιος του είπε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση αλλά καλύτερα να το πάρει αλλιώς γιατί όλο αυτό το τραγικό διεφθαρμένο παιχνίδι είναι επάνω και είναι ο αποκλειστικός ενορχηστρωτής.

Διαβάζουμε στο tovima.gr :

Παππάς για υπερθεματιστές: Είναι οριστικοί αλλά όχι αδειούχοι

Οριστικούς θεωρεί ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όχι όμως και αδειούχους, αφού όπως δήλωσε στην Βουλή δεν είναι ακόμα κάτοχοι των αδειών. Πάντως, δήλωσε ότι «τα 246 εκ. ευρώ δεν είναι αέρας». Παράλληλα, επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, εκτόξευσε «απειλές» κατά Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου λέγοντας ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης και πίεσης δημόσιων λειτουργών δεν περνάει και είναι ντροπή τους του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου που νομίζουν ότι επειδή έχουν εκατομμύρια μπορούν να πιέζουν δημόσιους λειτουργούς».

«Όποιος θέλει κόντρα, εδώ, με την πολιτική ηγεσία», τόνισε. Ο κ. Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των εκρηκτικών εξελίξεων που πυροδότησε ο διαγωνισμός για τις άδειες και οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση του υπερθεματιστή Καλογρίτσα, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις και εξηγήσεις για το θέμα του ελέγχου των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών που διενεργήθηκε από την επιτροπή διαγωνισμού, παρότι προκλήθηκε από τον ερωτώντα βουλευτή του Ποταμιού Ι. Φωτήλα, ο οποίος του είπε ότι «ο έλεγχος που έγινε δεν ήταν ούτε του πόθεν ούτε του έσχες -μάλλον του αίσχους ήταν».

Μάλιστα τον ρώτησε ευθέως αν «θα αναλάβει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για αυτό το φιάσκο», ενώ έθεσε και θέμα Μαντζουράνη, καλώντας τον κ. Παππά να διευκρινίσει με ποιο σκεπτικό επέλεξε η κυβέρνηση να την εκπροσωπεί ο άνθρωπος «που ομολόγησε ότι δωροδόκησε τον μακαρίτη Κουτσόγιωργα με 2 εκ. δολάρια» (υπόθεση Κοσκωτά) και αν αυτό συνάδει με το ήθος της «πρώτης φοράς» Αριστεράς. «Πρώτος δήλωσα ότι το τίμημα του διαγωνισμού ήταν απρόσμενα υψηλό και αυτό οφείλουμε να το πιστώσουμε σε εσάς. Όταν όμως το έλεγα πίστευα ότι μιλούσαμε για πραγματικά χρήματα κα όχι γίδια και βοσκοτόπια», πρόσθεσε ο κ. Φωτήλας, λέγοντας ότι πλέον έχει πέσει «φως στο σκοτάδι της νέας διαπλοκής».

Ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού λέγοντας ότι «δεν έχε υπάρξει διαγωνισμός που να είχε τόσα επίπεδα ελέγχου», ενώ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα όσα έχουν αποκαλυφθεί περί εγγυήσεων της πλευράς Καλογρίτσα με τα δανεικά βοσκοτόπια της Ιθάκης, επικαλέστηκε δημοσίευμα της «Καθημερινής» του 2014 που μιλούσε για την επίμαχη έκταση και την δυνατότητα ένταξής της στις μεγάλες επενδύσεις, κάτι όμως που δεν συνέβη, όπως αποσαφηνίστηκε λίγο αργότερα από τον τότε αρμόδιο για θέματα επενδύσεων υφυπουργό Ν. Μηταράκη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να δηλώσει ότι «η συγκεκριμένη επένδυση ουδέποτε εισήχθη στην Επιτροπή Επενδύσεων και ως εκ τούτου δεν υπήρξε έγκριση για ένταξή της στο fast truck».

Ο κ. Παππάς δεν περιορίστηκε εκεί και με αφορμή την αναφορά του κ. Φωτήλα στον νομικό εκπρόσωπο που προσέλαβε το Δημόσιο στην υπόθεση των αδειών κ. Μαντζουράνη, έκανε λόγο για μέθοδο τρομοκράτησης και πίεσης των δημόσιων λειτουργών «που δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια» με τηλεοπτικά δελτία που στήνουν. «Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς», είπε, ενώ επέμεινε πολλές φορές ότι «διαγωνισμός με τέτοιο έλεγχο δεν έχει ξαναγίνει». Αναφερθείς στο θέμα των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών είπε στον ερωτώντα βουλευτή: «Κρατηθείτε με τα πόθεν έσχες άλλων υποψηφίων. Ένας δηλώνει ότι τις επόμενες δόσεις θα τις καταβάλλει από τα κέρδη». Αναφέρθηκε όμως και στην Τράπεζα Αττικής λέγοντας: «Κρατηθείτε και για την τράπεζα αττικής αυτά που βγάζουν μάτι είναι τα δάνεια της ΝΔ και του ΠαΣοΚ». Όσον αφορά το Συμβούλιο της Επικρατείας απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη, αν και είπε ότι το ΣτΕ «έχει καταδείξει ότι το καθεστώς που κληρονομήσαμε παραβίαζε το Σύνταγμα». «Θα τηρήσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους και τον διαγωνισμό θα ολοκληρώσουμε», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «τελειώνει ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων» και διαβεβαιώνοντας ότι «ξέρουμε και προστατεύουμε το ήθος της Αριστεράς σε αντίθεση με άλλους».

Φόρτιση υπήρξε όταν ο κ. Φωτήλας του είπε ότι «τις περούκες που βρήκατε στην Αμερκή μην τις πετάξετε γιατί θα τις χρειαστείτε όταν θα φύγετε». «Στις μεταμφιέσεις εσείς είστε συνηθισμένος», του απάντησε ο κ. Παππάς, εκφράζοντας την λύπη του για το γεγονός ότι ο  βουλευτής του Ποταμιού επικαλείται ένα άθλιο γεγονός. «Ντροπή επιτέλους», ανέφερε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου