Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για "Λέσβο" και Μυτιλήνη στον Σύριζα! Ο Δραγασάκης διαψεύδει Τσίπρα



Τι και εάν ο Τσίπρας παραμύθιαζε στην ΔΕΘ τους Έλληνες ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη ρύθμιση του χρέους».

Ήρθε ο Δραγασάκης για να του το χαλάσει επισημαίνοντας  ότι  «οι διαδικασίες μπορεί να τραβήξουν σε μάκρος και να πάνε πέραν του 2018».

Ο κ. Δραγασάκης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής  υποεπιτροπής «Το χρέος και η απομείωσή του» είπε :

«Το δίπολο: «φταίνε μόνο οι έξω για το χρέος ή φταίμε μόνο εμείς» δεν βοηθά. Είναι αναγκαίο να αλλάζει κανείς άποψη. Στο ζήτημα του χρέους πάντως, εγώ διατηρώ τις απόψεις μου. Δεν θεωρώ εύκολο να πετύχουμε μεγάλη απομείωση χρέους μόνο για την Ελλάδα χωρίς παράλληλη απομείωση άλλων υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών. Πρέπει να διεκδικήσουμε τέτοια μείωση ώστε να έρθουμε στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους και στην συνέχεια – από κοινού – να διεκδικήσουμε συνολική ευρωπαϊκή λύση».

Συνέχισε ο κ. Δραγασάκης λέγοντας ότι το κοινοβούλιο οφείλει να αναλάβει ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία γιατί «θα τραβήξει σε μάκρος. Δεν είναι βέβαιο ότι η διαδικασία θα τελειώσει γρήγορα». «Μιλάμε για πρόβλημα που ο χρόνος του δεν ταυτίζεται με τον πολιτικό χρόνο μιας κυβέρνησης. Έχουμε την συμφωνία του eurogroup που ορίζει 3 χρόνους: άμεσα μέτρα – μέτρα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα και συζήτηση για μακροχρόνια βιωσιμότητα. Ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία που πάει πέρα από το 2018» 

«Αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί. Αν φθάσουμε στο επίπεδο Πορτογαλίας που μπορεί να δανείζεται θα είναι σημαντικό επίτευγμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με το χρέος. Μετρήσαμε την κοινωνική βιωσιμότητα του χρέους: εξέλιξη κοινωνικών δαπανών σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Παντού είμαστε σε καθοδική πορεία. Εχουν συσσωρευτεί τόσες ανάγκες που δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για το χρέος. Αυτό πολιτικά δεν είναι εφικτό γι αυτό και αναζητούμε λύσεις μέσα από διαπραγμάτευση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου