Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα δημοσκόπηση με 8 μονάδες μπροστά τήν Ν.Δ.




Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr και το οποίο δεν έχει ανατροπές στην πρωτιά, αλλά στα μικρότερα κόμματα επικρατεί κόλαση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μόλις με 13%, δηλαδή η διαφορά φτάνει στο 8%.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου έρχεται το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή έρχεται τέταρτη με ποσοστό 4,6%. Το τελευταίο κόμμα που φαίνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση να μπαίνει στη Βουλή είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 3,1%.

Στα υπόλοιπα κόμματα γίνεται πραγματικά χαλασμός. Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν εισέρχεται στη Βουλή με ποσοστό 2,1% και ομοίως το Ποτάμι με ποσοστό 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη δημοσκόπηση είναι μεγάλο και φτάνει το 18%, ενώ εξίσου μεγάλο είναι το ποσοστό όσων πολιτών δηλώνουν λευκό ή άκυρο και φτάνει το 11,2%. Αξιοσημείωτο είναι πως ένα ποσοστό 9,9% δηλώνει πως δεν θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές.

Λίγο διαφορετική είναι όμως η εικόμνα στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, καθώς η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με μέσο όρο 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή επίσης με 7,5%. Στη Βουλή εισέρχεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 6,5%, ενώ η έκπληξη έρχεται και από την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που με ποσοστό 3,5% εισέχεται στη Βουλή.

Αντίθετα, το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5% είναι τα κόμματα που δεν εισέρχονται στη Βουλή.

Στη δημοσκόπηση φαίνεται πως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 30% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 25%. Και στην παράσταση νίκης πάντως προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 61%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21%.

Αναφορικά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν γίνεται πιστευτή από το 56% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, το 23% την κρίνει αρνητικά, ενώ αντίθετα το 54% θεωρεί πως τελικά θα την υλοποιήσει.




Πηγή: tvxs.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου