Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ο αναποφάσιστος κύριος Τσίπρας




Γράφει ο Βηματοδότης

Αυτό το καλοκαίρι δεν ήρθε από πουθενά πρόσκληση για να περάσει τις διακοπές του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) σε κάποιο νησί. Πέρυσι είχε ένα σωρό προσκλήσεις, για την Κρήτη, τη Νάξο, την Πάτμο. Εφέτος οι προσκλήσεις για το καλοκαίρι μηδενίστηκαν. Αυτή η αύξηση, βλέπετε, του ΦΠΑ στα νησιά σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία έκανε τους νησιώτες άνω κάτω. Βεβαίως ο κ. Τσίπρας έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον Π. Καμμένο για την Ικαρία, πλην όμως, όπως λένε οι συνεργάτες του, «δεν κάνει κέφι». Εδώ που τα λέμε, δεν κάνει εφέτος κέφι γενικώς για διακοπές και έλεγε στους ανθρώπους του γραφείου του ότι ναι μεν θα πάρει μερικές ημέρες άδεια, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει στο εξοχικό που νοικιάζει στο Σούνιο μαζί με τη γυναίκα του Μπέτυ και τα δύο παιδιά του, ή αν θα πάει για λίγες ημέρες στην Αρτα, στο χωριό από όπου ξεκίνησε, μπας και αλλάξει η τύχη του. Η αναποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού για το πού θα πάει διακοπές προκάλεσε μια μικρή «ταραχή» ανάμεσα στους συνεργάτες του που περίμεναν να φύγει πρώτα ο κ. Τσίπρας από το Μαξίμου και μετά να αναχωρήσουν και αυτοί. Αλλά μη νομίζετε ότι η «ταραχή» (ας την πούμε έτσι) κράτησε για πολύ. Γιατί έως ότου αποφασίσει ο κ. Τσίπρας πού θα περάσει τις λίγες ημέρες των διακοπών του οι συνεργάτες του άρχισαν να την «κάνουν». Και δεν περίμεναν τουλάχιστον έως την Παρασκευή που θα τους ανακοίνωνε τις τελικές αποφάσεις του. Ετσι, η Ολγα Γεροβασίλη μαθαίνω ότι αναχωρεί για την Αρτα και από εκεί για τις παραλίες του νομού, ως πρώτη φάση διακοπών. Ακολουθεί μάλλον και δεύτερη...

Πάντως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να έχει το μυαλό του τις διακοπές. Ασχολείται μου λένε με το συνέδριο του κόμματος και αυτό το θέμα τον έχει απορροφήσει. Είναι, βλέπετε, και οι «53» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ζητούν ισονομία με την κυβέρνηση για τη λήψη των αποφάσεων («πενήντα - πενήντα στις αποφάσεις» - όπως προτείνουν). Να σκεφτείτε ότι τόσο πολύ έχει απορροφήσει τον κ. Τσίπρα το συνέδριο που δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με τη ΔΕΘ. Τι θα πει εκεί; Πώς θα δικαιολογήσει όλα αυτά που υποσχέθηκε πέρυσι (πάλι στη ΔΕΘ) και δεν τα τήρησε; Δεν μπορεί, μου λένε, να εστιάσει την ομιλία του μόνον στις ελεημοσύνες που εξήγγειλε ως αντιστάθμισμα για το κόψιμο του ΕΚΑΣ. Κάτι νέο θα πρέπει να εξαγγείλει και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οι τόσοι φόροι και ο ΕΝΦΙΑ που ταλαιπωρούν τον κόσμο καταστούν αυτομάτως προβληματική τη μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αφήστε που ήδη τα συνδικαλιστικά σωματεία και οι φορείς άρχισαν από τώρα να του οργανώνουν την υποδοχή. Προς το παρόν ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για το επόμενο ταξίδι του. Θα βρεθεί στις 25 Αυγούστου στην Ιταλία, στη Σύνοδο Κορυφής των Σοσιαλιστών του Νότου, με πρόσκληση του ιταλού πρωθυπουργού, αλλά ως παρατηρητής!

Σύζυγοι πολιτικών στο στόχαστρο

Υπήρχε και δεν το είχε κανείς αντιληφθεί, αφού ποτέ δεν ανακοινώθηκε, μια άτυπη συμφωνία ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Αυτό άφησε να διαρρεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Ποια ήταν αυτή όμως η έστω άτυπη συμφωνία; Μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση οι σύζυγοι. Ετσι τουλάχιστον λέει το Μαξίμου, και η κυβέρνηση, όπως έλεγαν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, την τήρησε μέχρι κεραίας. Η συμφωνία αυτή, πάντα όπως αφήνει να διαρρεύσει το Μαξίμου, έσπασε στις 2 Αυγούστου 2016, ώρα 12 το μεσημέρι, όταν ο βουλευτής Φλωρίνης της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη με την οποία ζητεί εξηγήσεις για το πώς η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα πήρε απόσπαση από το Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η ερώτηση ενόχλησε τον Πρωθυπουργό και τώρα, όπως μαθαίνω, στον ΣΥΡΙΖΑ ακονίζουν τα μαχαίρια τους με στόχο τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη.

Ο Πολάκης και οι... αιμορροΐδες

Κάνουν τα πάντα για να δείξουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν εγκαινίασε ένα άδειο νοσοκομείο στη Σαντορίνη. Εφεραν κοτζάμ συνεργείο της ΕΡΤ και έκανε... ντοκιμαντέρ ότι το νοσοκομείο λειτουργεί άψογα, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης πίνουν νερό στο όνομα του Πρωθυπουργού που ολοκλήρωσε και εγκαινίασε ένα τέτοιο νοσοκομείο. Το καλύτερο όμως έγινε την Τετάρτη. «Πετάχτηκε», μαθαίνω, ως τη Σαντορίνη ο Παύλος Πολάκης για να χειρουργήσει έναν νεαρό με πρόβλημα στις... αιμορροΐδες του. Και για μια απλή χειρουργική επέμβαση, για την οποία χρειάστηκε κοτζάμ αναπληρωτής υπουργός να την κάνει, αναβλήθηκε μια άλλη σοβαρότερη εγχείρηση (σκωληκοειδίτιδα). Να σκεφτείτε ότι η διασταύρωση του αίματος (για τις αιμορροΐδες) δεν έγινε στο (υποτιθέμενο άρτια οργανωμένο) νοσοκομείο Σαντορίνης, αλλά στάλθηκε με αεροπλάνο στην Αθήνα την προηγούμενη ημέρα και από το αεροδρόμιο κατευθείαν σε νοσοκομείο στο οποίο διοικήτρια είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σας είπα, κάνουν τα πάντα για να φανεί το νοσοκομείο Σαντορίνης ως το πιο λειτουργικό και το πιο ελκυστικό νοσοκομείο. Στη «Δι@υγεια» αναρτήθηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία θα σιτίζεται δωρεάν το προσωπικό του νοσοκομείου.




Έντυπη έκδοση ΤΟ ΒΗΜΑ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου