Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πακέτο - βόμβα σε δικαστή του «Noor One» - Περιείχε βίδες και ξυραφάκια




Σε ελεγχόμενη έκρηξη του βιβλίου μέσα σε φάκελο που έστειλαν, αργά το μεσημέρι, άγνωστοι στην οικία δικαστικού στον Υμηττό, προχώρησαν, πριν από λίγο, πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ο δικαστικός που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ασχοληθεί με την πολύκροτη υπόθεση του Noor One, θεώρησε ύποπτο τον φάκελο με το βιβλίο και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, που διαπίστωσαν ότι μέσα στο βιβλίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός και έτσι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Oπως διαπίστωσαν περιείχε αυτοσχέδιες κροτίδες με ξυραφάκια, βίδες και μπουλόνια, σε έναν μηχανισμό που θύμιζε αντίστοιχη αυτοσχέδια βόμβα που είχε σταλεί στις αρχές Ιουνίου στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα.

Η απόπειρα κατά του δικαστικού, έρχεται λίγες μέρες μετά το κείμενο ηγετικού μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο προειδοποιούσε για επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σημειώνεται ότι έως αυτή την ώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου