Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Καταιγίδα τροπολογιών στη Βουλή και άγρια κόντρα με Κατρούγκαλο για ΕΚΑΣ



Πανδαιμόνιο πάλι στη Βουλή με τις κυβερνητικές τροπολογίες. Αγριος καυγάς Κατρούγκαλου - Φωτήλα και για τις νέες ρυθμίσεις για το ΕΚΑΣ.

Πανδαιμόνιο προκλήθηκε και πάλι στη Βουλή όπου η κυβέρνηση κατέθεσε σωρεία άσχετων τροπολογιών ανάμεσά τους και εκείνη που περιλαμβάνει τα «αντισταθμιστικά» για το  ΕΚΑΣ που κόπηκε σε χιλιάδες συνταξιούχους.    

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για να  υποστηρίξει την τροπολογία για το ΕΚΑΣ η οποία όμως δεν είχε κατατεθεί ( έως εκείνη τη στιγμή) στο Κοινοβούλιο.

Το γεγονός αυτό αλλά και ο καταιγισμός των ρυθμίσεων που κατατέθηκαν την ύστατη στιγμή πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου Δικαιοσύνης προκάλεσαν σφοδρές ενστάσεις από την αντιπολίτευση.

Κατρούγκαλος προς αντιπολίτευση Αν δεν ψηφίσετε τα ισοδύναμα θα είστε υπόλογοι    

Προσπαθώντας να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονταν, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας τους βουλευτές της ότι αν δεν ψηφίσουν τα ισοδύναμα μέτρα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ (η τροπολογία είχε στο μεταξύ κατατεθεί) θα είναι υπόλογοι. Ολα αυτά χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο. 

Ακολούθησε πανδαιμόνιο.

«Ντροπή σου» φώναζαν όρθιοι βουλευτές προς τον υπουργό ο οποίος αντέτεινε ότι όποιος δεν υπερασπίζεται τους φτωχούς είναι αήθης.

Έξαλλος ο Ιάσωνας Φωτήλας (Ποτάμι) καταλόγισε στον κ. Κατρούγκαλο ότι έχει πρόβλημα ιατρικό και πρέπει να το δεί ή ότι το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση του.

«Προχωράτε σε αναδιανομή της φτώχειας που εσείς έχετε προκαλέσει» σχολίασε ο Κώστας Τζαβάρας αν και  η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία των ισοδυνάμων για την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγνώμη.

Τελικά η κυβέρνηση απέσυρε δύο μόνο από τις δέκα τροπολογίες και συγκεκριμένα την τροπολογία για την ενίσχυση δήμων και ΝΠΔΔ με κοινωνικά προγράμματα και την τροπολογία για την παραχώρηση έκτασης στον φαληρικό όρμο στην περιφέρεια Αττικής.


του Αντώνη Γαλανόπουλου
Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου