Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Nτοκουμέντο: Η συνομιλία του πιλότου του Ερντογάν με τον πύργο ελέγχου




«Δεν εγγυάται κανείς την ασφάλειά σας...», ακούγεται να λέει ο άντρας που επικοινωνεί με το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου

Το ηχητικό ντοκουμέντο με  την επικοινωνία που είχε ο πιλότος του προεδρικού αεροσκάφους του Ερντογάν με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την νύχτα της περασμένης Παρασκευής, δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Στον δραματικό διάλογο ακούγεται το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου να ζητά άδεια για προσγείωση στο Ατατούρκ.

«Είστε ενήμεροι για την κατάσταση που επικρατεί;», ρωτά ο πύργος ελέγχου, σημειώνοντας πως στην πίστα του αεροδρομίου δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προειδοποιώντας παράλληλα ότι στον χώρο στάθμευσης του Ατατούρκ υπάρχουν ακόμα στρατιωτικοί, πολίτες και αστυνομικοί.

«Δεν εγγυάται κανείς την ασφάλειά σας...», ακούγεται να λέει ο άντρας που επικοινωνεί με το αεροπλάνο του Ερντογάν.

«Ελήφθη. Ζητούμε άδειας προσγείωσης», απαντά ο πιλότος του αεροσκάφους.

Ο Ερντογάν, ο οποίος διέφυγε από επίθεση πραξικοπηματιών στο ξενοδοχείο στο οποίο παραθέριζε στην Μαρμαρίδα, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο αεροσκάφος του. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αποκάλυψη του το πρακτορείου Reuters, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που ελέγχονταν από τις δυνάμεις των στασιαστών πλησίασαν το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν και το παρενόχλησαν.




Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου