Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

F16 εναντίον Ερντογάν! Περίεργη... αναχαίτιση



Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει άλλη μια τουλάχιστον περίεργη πτυχή του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Οι πραξικοπηματίες που είχαν στη διάθεσή τους τουλάχιστον έξι μαχιτικά αεροσκάφη τα οποία κατάφεραν να απογειώσουν επιχείρησαν ακόμη και κατάριψη του αεροσκάφους του Ταγιπ Ερντογαν ενώ αυτός επιχειρούσε να πάει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν κατάφερα να διαφύγει από το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα στο οποίο επιχείρησαν να τον συλλάβουν 40 κομάντος που εκτελούσαν εντολές των πραξικοπηματιών και με ελικόπτερο κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο στην περιοχή της Μαρμαρίδας απ' όπου απογειώθηκε με το αεροσκάφος.

Για αρκετές ώρες η διαδρομή που ακολούθησε το αεροσκάφος ήταν τουλάχιστον περίεργη.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον 2 μαχητικά τύπου f16 των πραξικοπηματιών κατάφεραν να πλησιάσουν και να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος του Ερντογαν.

Τα δύο μαχητικά είχαν απογειωθεί από τη βάση του Μπαλίκεσιρ νωρίτερα.

Την ίδια ώρα όμως δεκάδες άλλα μαχητικά υπό τον έλεγχο του καθεστώτος είχαν απογειωθεί με στόχο την προστασία τουπροέδρου.

Το γιατί ωστόσο οι πιλότοι των μαχητικών απλά παρενόχλησαν και δεν κατέρριψαν το αεροσκάφος με τον Ερντογάν είναι ένα πραγματικό μυστήριο, όπως λέει στο Reuters Τούρκος αξιωματούχος.

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν βρέθηκε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα», επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου