Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια στα θέματα του Συντάγματος




Μείζον πολιτικό ζήτημα για τα επόμενα χρόνια χαρακτηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο και τονίζει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε γενναίες αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε και τις παθογένειες της μεταπολίτευσης».

Σχετικά με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή ή τον λαό, η πρώην υπουργός παρατηρεί ότι «υπάρχουν θετικά και αρνητικά και στα δύο ενδεχόμενα, τα οποία θα πρέπει να συζητήσουμε» και συμπληρώνει ότι η ΝΔ «έχει δημοκρατικές διαδικασίες και η πλειοψηφία θα αποφασίσει».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι «το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει τους τρόπους αναθεωρήσεώς του», διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι «παιχνίδια στα θέματα του Συντάγματος η ΝΔ δεν θα επιτρέψει».

Η κ. Μπακογιάνη κάνει λόγο για πολιτική ήττα της κυβέρνησης -με αφορμή το γεγονός ότι η απλή αναλογική δεν ψηφίστηκε με 200 ψήφους και προαναγγέλλει ότι η ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές θα επιδιώξει συναινέσεις και ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, στην κατεύθυνση ενός αναλογικότερου συστήματος από αυτό που ισχύει σήμερα, το οποίο όμως θα δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.



Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου