Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας ο βομβιστής που σκοτώθηκε έξω από εστιατόριο



Ένας 27χρονος σύρος πρόσφυγας, του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο, ήταν ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Ανσμπαχ της Γερμανίας, ο οποίος και σκοτώθηκε, τραυματίζοντας ακόμη 12 άτομα.

Ο Σύρος είχε μαζί του σακίδιο με τη βόμβα, η οποία εξερράγη πολύ κοντά στο σημείο όπου διεξαγόταν υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής, είπε αξιωματούχος της Βαυαρίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Είχε φτάσει στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια και η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει είχε απορριφθεί ένα χρόνο πριν. Του είχε δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής, δεδομένης της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία καθώς και ένα διαμέρισμα στην πόλη Ανσμπαχ όπου και διέμενε.

«Δεν ξέρω εάν ήθελε να αυτοκτονήσει ή εάν είχε πρόθεση να σκοτώσει κι άλλους» είπε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι έλεγχοι όσων ζουν στη χώρα.

Ο υπουργός τόνισε, πάντως, ότι η βόμβα που είχε στο σακίδιό του ήταν αρκετή για να σκοτώσει και να τραυματίσει πολλά άτομα.

Ο κ. Χέρμαν πρόσθεσε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. 

Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.500 άτομα που το παρακολουθούσαν, ενώ ειδικοί προσπαθούν να ερευνήσουν το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τους 12 τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αν και αρχικά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαρροή γκαζιού, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε λίγο αργότερα ότι πρόκειται για έκρηξη στο εστιατόριο-καφέ Eugens Weinstube επί της οδού Pfarrstrasse.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά επίθεση που σημειώνεται στη Γερμανία, προτού ακόμη η χώρα συνέλθει από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, με δράστη έναν 18χρονο ιρανικής καταγωγής γερμανό πολίτη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα ατόμων.



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου