Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Πρώτη ψηφοφορία -ήττα της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή



Η πρώτη - ήττα για την κυβέρνηση σε ότι αφορά στα σχέδια για τον εκλογικό νόμο ήρθε κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου που έγινε στην αρμόδια επιτροπή.

Η πρώτη - ήττα για την κυβέρνηση σε ότι αφορά στα «σχέδια» για τον εκλογικό νόμο ήρθε κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου που έγινε στην αρμόδια επιτροπή όπου φάνηκε ότι δεν διαθέτει τις συμμαχίες ή τις αναγκαίες εφεδρείες που απαιτούνται για να ισχύσει ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές.

Στη ψηφοφορία που έγινε επί της αρχής του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή  υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων.

Η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε για την τελική της στάση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από τον Παναγούλη 

Νωρίτερα ο  ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης έβγαλε στη σέντρα την κυβέρνηση χρεώνοντας επί της ουσίας στο πρώην κόμμα του ότι παραπλάνησε τον κόσμο με τις υποσχέσεις του, αλλά και ότι ο εκλογικός νόμος είναι προϊόν μεθόδευσης επειδή το Μαξίμου πιστεύει ότι θα χάσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Παράλληλα επιχειρώντας να αποσαφηνίσει τη δική του θέση είπε ότι καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, υπερψηφίζοντας αντίθετα το άρθρο για το δικαίωμα ψήφου στους 17αρηδες, και δηλώνοντας «παρών» στην κατάργηση του μπόνους.

«Αν θέλετε να ψηφίσω καταργείστε το εκλογικό όριο του 3%» δήλωσε.

Ο κ. Παναγούλης μίλησε για «Ιουλιανά» και ατόπημα σε ότι αφορά την χρονική κατάθεση του νομοσχεδίου και τις διαρροές ότι έχουν βρεθεί τρεις πρόθυμοι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα στηρίξουν το νομοσχέδιο.

 Βέβαια δεν ξεκαθάρισε τι πρόκειται να κάνει με το άρθρο 5 το οποίο και προσδιορίζει (σε περίπτωση που ψηφιστεί από 200 βουλευτές) αν ο νόμος θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

«Αυτή η πρόταση δεν έχει σχέση με την απλή αναλογική. Καταθέσατε αυτό τον νόμο γιατί έχετε συμβιβαστεί με την ήττα σας όποτε και αν γίνουν εκλογές» είπε και εκτίμησε ότι η άποψη του Μαξίμου είναι λάθος καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τον συνεταίρο του «των κόκκινων γραμμών» θα είναι πρώτο κόμμα σε ψήφους και σε βουλευτές.

Παράλληλα κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την κυβερνητική παράταξη ότι ψεύδεται όταν λέει ο εκλογικός νόμος αποτελεί προεκλογική της δέσμευση.

«Και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ όπως και η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους τι ήταν;» παρατήρησε και επέκρινε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και ότι ετοιμάζεται να «καθαρίσει» και τους «λαδοπόντικες» της SIEMENS   



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου