Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Στην Αθήνα Τετάρτη και Πέμπτη ο Τζακ Λιου



Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου θα βρεθεί στην Αθήνα στις 20 και 21 Ιουλίου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να συζητήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοήνωση ο Αμερικανός αξιωματούχος θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει τη σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να ξεκινήσουν το φθινόπωρο τη συζήτηση με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους.

Προσφάτως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είχε διατυπώσει συστάσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να υποχωρήσουν από υπέρμετρες απαιτήσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Συγκεκριμένα ο Λιου δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για πρωτογενή πλεονάσματα είναι ιδιαίτερα υψηλές. «Θα πρέπει να υποχωρήσουν σε αυτές τις συζητήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν συμφοιτητής με τον Τζακ Λιου στην Οξφόρδη όπως και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.



Θανάσης Κουκάκης
Πηγή : Cnn.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου