Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Γιατί δεν παρεμβαίνει η δικαιοσύνη στις καταλήψεις ξενοδοχείων της Αθήνας από αλληλέγγυους;



Τον τελευταίο καιρό ομάδες ατόμων βρίσκουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που είναι σφραγισμένα και με ειδικά εργαλεία σπάνε παράνομα και ανενόχλητοι τα λουκέτα. 

Μετά μεταφέρουν παράνομα και νύχτα τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, δημιουργούν ομάδες περιφρούρησης γύρω από το κτίριο, μέχρι και γραφείο Τύπου στήνουν και μετά εμφανίζονται ΜΚΟ από το εξωτερικό αναλαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση των παράνομων καταλήψεων και ότι άλλο συμβαίνει μέσα στα κτίρια και όλα αυτά ενώ τα γνωρίζει το κράτος δεν επεμβαίνει.

Ερωτηθείς ο υπουργός δικαιοσύνης κύριος Παρασκευόπουλος γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη στις καταλήψεις ξενοδοχείων στην Αθήνα από αλληλέγγυους προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες είπε : 


«Η δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνει γιατί είναι αναρμόδια. Οι αρμόδιοι να παρέμβουν, αν γίνεται μία παράνομη πράξη είναι οι διωκτικές αρχές, η αστυνομία. Η δικαιοσύνη δεν έχει αστυνόμους για να κάνουν παρεμβάσεις. Και επίσης ακόμη και η εισαγγελία, όταν υπάρχει μια παράνομη πράξη που πρέπει να παρέμβει ενεργεί χωρίς υποδείξεις και εντολές από την κυβέρνηση, η οποία δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης όπως βεβαίως δεν έχει αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο έργο της αστυνομίας».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου