Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΕΛΑΣ: Ολα τα σενάρια για το τραγικό τέλος του Μαυρίκου



Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρχές για το τροχαίο στην Αττική Οδό με θύμα τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο.

Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρχές για το τραγικό τροχαίο στην Αττική Οδό με θύμα τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος είχε πρόσφατα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για υπόθεση εκβιασμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο της Αττικής Οδού, όπου λαμπάδιασε η  Porsche Cayenne έχουν σπεύσει άνδρες του τμήματος εγκλημάτων, του τμήματος για εκβιασμούς καθώς και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς εκτός των άλλων εξετάζεται και το σενάριο της δολιοφθοράς.



Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Το πολυτελές αυτοκίνητο κινείτο στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στην αριστερή λωρίδα, μεταξύ των κόμβων και Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης. Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν  το όχημα να σέρνεται  2 μέτρα πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο, στη συνέχεια ακινητοποιείται και ξεσπά φωτιά, η οποία γρήγορα παίρνει διαστάσεις. Επίσης, φαίνεται κάποιοι να προσπαθούν να προσεγγίσουν το φλεγόμενο όχημα για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ωστόσο η ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς τους αποτρέπει.



Μεταξύ άλλων εξετάζεται αν το όχημα ανεφλέγη λόγω διαρροής καυσίμου, βενζίνη ή αερίου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στο όχημα είχε εγκατασταθεί σύστημα αερίου. Πάντως ειδικοί της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι το σύρσιμο 2 μέτρων που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν δικαιολογεί την πρόκληση σπινθήρα ικανού να προκαλέσει φωτιά, ωστόσο μπορεί το σύρσιμο στο τσιμεντένιο στηθαίο να είναι μεγαλύτερο και να μη το έχουν πιάσει οι κάμερες. Υπάρχει πάντως  μία μαρτυρία από άλλους οδηγούς ότι το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια προσέκρουσε στο στηθαίο,



Επίσης, από την εξέταση του οδοστρώματος δεν φαίνεται να έχει δημιουργηθεί κρατήρας, στοιχείο που κατά τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ μπορεί να μειώνει σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο έκρηξης, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα.

Πληροφορίες από τις Αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου αναγνώρισε την απανθρακωμένη σορό που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αναγνώριση έγινε από κάποια κοσμήματα ή το ρολόι που έφερε το θύμα.



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου