Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο Καμμένος πρότεινε χορήγηση διπλώματος στα 17 και έφαγε... άκυρο!




Πρόταση για απόκτηση διπλώματος οδήγησης στα 17 έτη κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η πρόταση του οποίου έπεσε στον «τοίχο» της αρμόδιας υφυπουργού Μεταφορών, Μαρίνας Χρυσοεβελώνη.
 .
«Το όριο ηλικίας για την απόκτηση διπλώματος πρέπει να κατέβει από τα 18 στα 17 χρόνια, υπό την προϋπόθεση, ότι τον ανήλικο οδηγό θα συνοδεύει, στο αυτοκίνητο, ενήλικος κάτοχος διπλώματος οδήγησης», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για το θέμα στη συνέχεια τοποθετήθηκε και η υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία προανήγγειλε αλλαγές στον ΚΟΚ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Μεταφορών υπάρχουν δυσκολίες στην πρόταση του Πάνου Καμμένου, ωστόσο όπως είπε, «Προσεγγίζουμε θετικά την πρόταση του κυρίου Καμμένου που στηρίζεται στο λεγόμενο Βρετανικό μοντέλο». 

Η ίδια μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM είπε μετά την συζήτηση στη Βουλή, «Άκουσα την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε την τροποποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει την ηλικία», είπε και πρόσθεσε, «Έγινε μια συζήτηση στη Βουλή και διατυπώθηκαν ορισμένες θέσεις και προτάσεις. Από εκεί και πέρα, θα το επεξεργαστούμε. Θα εξετάσουμε τι ισχύει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Θετική στις παραπάνω προτάσεις ήταν η αντίδραση και της αντιπολίτευσης, η ΝΔ μέσω του Νότη Μηταράκη και το Ποτάμι μέσω του Σπύρου Λυκούδη συμφώνησαν στη χορήγηση διπλώματος από τα 17 έτη ενώ η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ πρότεινε το όριο ηλικίας να μειωθεί στα 16.


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου