Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ασταμάτητη η κυβέρνηση θα "αρπάξει" 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα



Τα μηνύματα σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ της Κυριακής δεν είναι καθόλου καλά και θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες η αντιπολίτευση ώστε να μην αφήσουν να συμβεί ένα ακόμα έγκλημα κατά της κοινωνίας και κατά της οικονομίας της χώρας.

Νέα σφαγή ετοιμάζεται στην αγορά εργασίας , με νέες μειώσεις του εργατικού κόστους και περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση της αριστεράς ετοιμάζεται και για  ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων κοινός μιά αριστερή κυβέρνηση θα βάλει φρένο στις απεργιακές κινητοποιήσεις γνωρίζοντας ότι οι αντιδράσεις των πραγματικά αγανακτισμένων και όχι των ελεγχόμενα όπως συνέβαινε παλιά θα είναι τρομακτικές.

Το σκληρότερο μέτρο που θα δοκιμάσει τις αντοχές της κυβέρνησης αφορά την κατάργηση δύο μισθών (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας), κυρίως για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αφού για τους ήδη εργαζόμενους αναμένεται να προταθεί ο επιμερισμός των ποσών αυτών στους εναπομείναντες 12 μισθούς.

Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θα είναι εγκληματική και θα βυθίσει και άλλο την ύφεση όπως και τον οικογενειακό προυπολογισμό των κακοπληρωμένων ιδιωτικών υπαλλήλων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου