Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Εγκώμια Πούτιν για ΝΔ και οικογένεια Μητσοτάκη στη συνάντηση του με τον Κυριάκο



Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου θα μείνει απόψε.

Ο Πούτιν τόνισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως η σημερινή επίσκεψη ήταν πολύ επιτυχής και είχε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Είναι χαρά μου που σας γνωρίζω προσωπικά", του είπε στη συνέχεια, τονίζοντας πως "ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι του κόμματός σας στη Βουλή θα υποστηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες". 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην οικογένεια Μητσοτάκη λέγοντας πως "τα μέλη της οικογενείας σας συνεβαλαν στην ανάπτυξη ρωσικών σχέσεων. 'Εγιναν παρα πολλά για την ανάπτυξη των σχέσεων επί κυβερνήσεως του κόμματος σας".

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε: "Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που παρά το πιεσμένο πρόγραμμά σας βρήκατε χρόνο να συναντηθείτε μαζί μου.

Οι δεσμοί των χωρών μας είναι πολύ στενοί. Είναι σημαντικό που σε αυτή τη συγκυρία υπάρχει μια συμφωνία διακομματική ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο. 

Χαίρομαι που έχω την τιμή να ηγούμαι του κόμματος που την περίοδο 2004 - 2009 έκανε πολλά πράγματα για να προωθήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Ανέκαθεν η ΝΔ ήταν υπέρμαχος αποκρατικοποιήσεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων και χαιρόμαστε που έστω και με κάποια καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και φυσικά υπάρχει ένα σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται χωρίς ξένες επενδύσεις. Για αυτό καλωσορίζουμε το ενδιαφέρον που δείχνετε και εσείς προσωπικά.  Οι οικονομικές σχέσεις μπορούν να πάνε πέρα από το επίπεδο τουρισμού".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως "η Ρωσία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού".


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου