Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Αστυνομία ζώων ιδρύει η Νορβηγία



Θα μάχεται κατά της βίας σε βάρος των ζώων

Την ίδρυση μιας μικρής πειραματικής μονάδας που θα ειδικεύεται στην καταπολέμηση της βίας εις βάρος των ζώων ανακοίνωση σήμερα η κυβέρνηση της Νορβηγίας.

Στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που έχει ελάχιστα προηγούμενα σε όλον τον κόσμο, η αστυνομία της κομητείας του Σορ-Τρόντελαγκ , στη δυτική Νορβηγία, θα αποσπάσει στην υπηρεσία, που θα μάχεται κατά της βίας σε βάρος των ζώων, τρεις εργαζόμενους - έναν ντετέκτιβ, έναν νομικό σύμβουλο και έναν συντονιστή.

«Πρώτ' απ' όλα, είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με τα ζώα μας, να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους και να δίνεται μια συνέχεια όταν διαπράττονται εγκλήματα σε βάρος αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων», εξήγησε η υπουργός Γεωργίας Σιλβί Λίσταγκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Όσλο.

Ταυτοχρόνως, μια τέτοια μονάδα θα μπορούσε επίσης να συμβάλει «στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τις επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι ένα μέρος εκείνων που διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος ζώων, το κάνουν και εναντίον ανθρώπων», πρόσθεσε.

Το «πείραμα» της Νορβηγίας, το οποίο θα διαρκέσει τρία χρόνια, χαιρέτησαν και οι οργανώσεις για την προστασία των ζώων «Η διαδικασία που συνίσταται στο να παίρνουμε στα σοβαρά τη βία σε βάρος των ζώων ξεκίνησε», είπε η Σίρι Μάρτινσεν, υπεύθυνη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Νώε».

Το 2014 είχαν γίνει 38 καταγγελίες για επεισόδια βίας σε βάρος ζώων, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK. Με βάση τη νορβηγική νομοθεσία, η βία εναντίον ζώων τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανά τον κόσμο υπάρχουν ελάχιστες μονάδες «αστυνομίας ζώων», με παρόμοιες πρωτοβουλίες σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα, να αναλαμβάνουν η Ολλανδία και η Σουηδία.


Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου