Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον ιδιοκτήτη των σκύλων που σκότωσαν 5χρονο



Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας διώκεται ο 72χρονος ιδιοκτήτης των δύο σκυλιών ράτσας ροτβάιλερ που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα 5χρονο αγόρι, στα Λευκάδια Κοζάνης, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.

Όλα έγιναν όταν για άγνωστο λόγο τα δύο σκυλιά διέφυγαν από τον φράκτη της αγροικίας του 72χρονου και επιτέθηκαν στον 5χρονο, που βρισκόταν εκεί μαζί με τη μητέρα του, προκειμένου να περάσουν την ημέρα.

Το παιδί μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, οι γιατροί έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά μία ώρα μετά κατέληξε.

Στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Κοζάνης ο 72χρονος ισχυρίστηκε ότι τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας. Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 72χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Με εντολή της Αστυνομίας, τα δύο ροτβάιλερ φυλάσσονται στο καταφύγιο αδέσποτων της περιοχής.

Οκτάχρονος τραυματίστηκε από σκύλο στην Πτολεμαΐδα

Στο μεταξύ, οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα σε 8χρονο αγόρι, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου ο συνοδός του παιδιού δήλωσε στους γιατρούς ότι ο μικρός τραυματίστηκε από σκύλο. 

Το παιδί έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα στο κάτω μέρος του ματιού, όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, του έγινε συρραφή, ενώ δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ο οκτάχρονος τραυματίστηκε από σκύλο ράτσας Χάσκι, όταν προσπάθησε να παίξει μαζί του.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου