Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

«Γιατρός» ο ένας από τους ληστές της χρηματοποστολής στο νοσοκομείο Μεταξά



Φορούσε ρόμπα χειρουργείου, έφυγε μαζί με τους δύο συνεργούς του από την πίσω πόρτα, περιγράφει στο protothema.gr τη ληστεία στο ΑΤΜ της τράπεζας η πρόεδρος των εργαζομένων

«Γιατρός» ήταν ο ένας από τους τρεις ληστές που χτύπησαν το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο Μεταξά.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr η πρόεδρος των εργαζομένων Ρεβέκκα Ψαράκου ο ενας από τους τρεις ληστές φορούσε μια ρόμπα χειρουργείου μιας χρήσης.

«Περίμεναν την χρηματοποστολή γιατί ήξεραν ότι είναι ημέρα πληρωμών» λέει η κυρία Ψαράκου. 

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων μετά τη ληστεία οι τρεις άνδρες - οι δύο εκ των οποιών φορούσαν χειρουργικές μάσκες - προχώρησαν προς το εσωτερικό του νοσοκομείου και αφού μπήκαν στα χειρουργεία κατευθύνθηκαν στην πίσω πύλη του νοσοκομείου. Εκεί πήδηξαν ανενόχλητοι τα κάγκελα και εξαφανίστηκαν.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν οι υπάλληλοι της εταιρείας που έχει αναλάβει τον ανεφοδιασμό των ΑΤΜ έφτασαν στο νοσοκομείο.

Όταν ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι, κρατώντας τις δυο τσάντες, μπήκε στον προθάλαμο και άνοιξε το ΑΤΜ τότε ο άνδρας που φορούσε την πράσινη στολή, έβγαλε όπλο και τον απείλησε πως θα τον σκοτώσει. Έντρομος, τότε, ο σεκιούριτι του παρέδωσε τα δυο κουτιά με τα χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι νοσοκομείο και συγκεκριμένα το Σωτηρία είχε βάλει στο στόχαστρο τον περασμένο Ιούνιο και η Πόλα Ρούπα προκειμένου όπως είχε γράψει σε μακροσκελές κείμενό της ότι «με αυτά τα χρήματα εξασφάλισα εκτός από την επιβίωσή μου στην "παρανομία", την οργάνωση της δράσης μου και την χρηματοδότηση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού». 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου