Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Έρχονται και νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ



Στη σκιά των αποκαλύψεων των wikileaks για τις συνομιλίες στελεχών του ΔΝΤ προκειμένου να πιεστεί η Ελλάδα και να αναγκαστεί να αποδεχτεί ακόμα σκληρότερους όρους, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, ενώ άμεσα αναμένεται η αποστολή κυβερνητικής πρότασης για νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ. 

Στη συνάντηση τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων συναντήσεων και η ατζέντα των θεμάτων, ενώ εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα των wikileaks.

Την ίδια στιγμή άμεσα αναμένεται να αποσταλεί προς τους δανειστές, η πρόταση της κυβέρνησης που θα περιέχει νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, ύψους 1,8 δισ.  προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Η συνάντηση ήταν σύντομης διάρκειας και αποφασίστηκαν τα βήματα που θα ακολουθηθούν ως τις 22 Απριλίου οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.

«Είχαμε μια εισαγωγική συνάντηση με τους θεσμούς, θέσαμε το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη εβδομάδα και τον οδικό χάρτη μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα Wikileaks. Ερωτηθείς εάν υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επισήμως ή ανεπισήμως συντάχτηκε με το ΔΝΤ απάντησε: «Κανένα σχόλιο».

Στη συνάντηση παρών ήταν και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης απουσίαζε από τη συνάντηση καθώς βρίσκεται στη Γερμανία.


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου