Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Δημοσκόπηση: Κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φρένο στην δυναμική Νέα Δημοκρατίας



Κώστας Βουκελάτος


Η κυβέρνηση πλησιάζει στο τέλος της αφήνοντας πίσω πάρα πολλές πληγές που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επουλωθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζεται με τίποτα και πώς να σωθεί άλλωστε με τέτοια κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Πόσο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όταν δεν έχουν πετύχει πουθενά και δεν έχουν την ικανότητα να κυβερνήσουν την χώρα.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα δείχνει ότι τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλάνε και σε λίγο θα φτάσουν τις παλιές καλές εποχές τους του 4% και 5%, αλλά έχει μπει φρένο και στην δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν ότι κάτι δεν γίνεται καλά εκεί στην αντιπολίτευση ναι μεν ο κόσμος θέλει την αλλαγή και την επιστροφή στην σοβαρότητα ώστε να γλιτώσει από αυτό το χάλι, αλλά ο Κυριάκος δεν καλπάζει όπως περιμέναμε.

Αυτό που προέχει είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση σήμερα, τώρα εάν ήταν δυνατό γιατί η Ελλάδα δεν έχει τη πολυτέλεια του χρόνου και όσο αφορά το τελικό ποσοστό που θα πάρει το πρώτο κόμμα το οποίο όπως φαίνεται θα είναι η Νέα Δημοκρατία θα αποφασίσει ο λαός πόσο θα δώσει και ποια θα είναι τελικά η δυναμική του.

Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το μόρφωμα που κυβερνάει και δεν πιστεύει κανένας αυτά που λέει ο Τσίπρας, χαρακτηριστικό είναι ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο!

Το 38% των ερωτηθέντων προκρίνει τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή, το 21% επιθυμεί εκλογές, ενώ μόνο το 22% στηρίζουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

H πρόθεση ψήφου για την ΝΔ, είναι 21,1%, χαμηλό ποσοστό αλλά διευρύνει τη διαφορά της 3,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%!

Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν  : Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Ένα είναι βέβαιο ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα οικονομικό, προσφυγικό, ασφαλιστικό και εθνικά θέματα, παραπαίει και αντί να παραδίδει στον επόμενο ώστε να σωθεί η χώρα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο λες και θα αλλάξει κάτι.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου