Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τόση αγάπη! Σκύλος δεν αφήνει το αυτιστικό παιδί μόνο του ούτε στο νοσοκομείο!!!

Τόση αγάπη! Σκύλος δεν αφήνει το αυτιστικό παιδί μόνο του ούτε στο νοσοκομείο


Ο 9χρονος James Isaac είναι ένα αυτιστικό παιδί. Επικοινωνεί με την οικογενειά του με το βλέμμα και τις κινήσεις.

Όμως από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του ο Mahe, ένα ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ για να τον κρατάει ήρεμο και ασφαλή, όλα άλλαξαν για το αγόρι και τους δικούς του.

O Μahe είναι το alter ego του James και το δέσιμο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους είναι μοναδικό. Μάλιστα όταν ο μικρός χρειάστηκε να εισαχθεί στο Wellington Hospital προκειμένου να κάνει μαγνητική τομογραφία ώστε να διερευνηθούν τα αίτια των κρίσεων που παθαίνει, στο πλευρό του ήταν συνεχώς ο Mahe. Ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο 9χρονος να παραμείνει ακίνητος ώστε να κάνει τη γενική αναισθησία πριν την εξέταση.

Τόση αγάπη! Σκύλος δεν αφήνει το αυτιστικό παιδί μόνο του ούτε στο νοσοκομείο


Σύμφωνα με τη Michelle, τη μητέρα του μικρού, ο σκύλος  έδειχνε πραγματικά ανήσυχος για το φίλο του ενώ όταν μπήκε στον αξονικό τομογράφο, πήγε δίπλα της και με τον τρόπο του προσπαθούσε να την παρηγορήσει. « Η ζωή μας άλλαξε ριζικά με το Mahe. Πριν δεν μπορούσαμε να πάμε ούτε για καφέ αφού ο James γινόταν πολύ νευρικός και ήθελε να φύγει αμέσως αλλά όταν πήραμε τον Mahe, καθόταν και μας περίμενε να τελειώσουμε».

O Mahe χρειάστηκε ειδική εκπαίδευση έξι μηνών για να μπορέσει να γίνει συνοδός αυτιστικού παιδιού.

Photo:LOUISE GOOSSENS,CCDHB/ SUPPLIED



 Πηγή : newsitamea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου