Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κεγκέρογλου: «Είσαι κυβερνητικός γλείφτης» - Φάμελλος: «Θα σου δείξω όταν βγούμε έξω»




Μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου σημειώθηκε στην Ολομέλεια

Μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκπρόθεσμης τροπολογίας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν και μάλιστα, κάποια στιγμή ο κ. Κεγκέρογλου φέρεται να  ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να καταγγείλει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον πλησίασε και τον απείλησε ότι «μόλις βγούμε θα μου δείξει». 

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Κεγκέρογλου, αντιδρώντας στις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που υπεραμυνόταν της τροπολογίας, τον αποκάλεσε «κυβερνητικό γλείφτη», με τον κ. Φαμέλλο να αντιδρά έντονα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες προσωπικές προσβολές.

Λίγο αργότερα ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, καταγγέλλοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον απείλησε. 

«Με απείλησε ο κ. Φάμελλος, τραμπουκίζοντας και δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό, λέγοντας μου ότι θα σου δείξω εγώ όταν βγούμε έξω. Απειλές στην αίθουσα αυτή από βουλευτές που σέβονται την ελεύθερη έκφραση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», είπε ο κ. Κεγκερόγλου.

Ο προεδρεύων του Σώματος Δημήτρης Κρεμαστινός προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ζητώντας να ανακαλέσουν και οι δύο βουλευτές τούς χαρακτηρισμούς και να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις.

Ωστόσο, ο κ. Κεγκέρογλου συνέχισε αποκαλώντας τον κ. Φάμελλο «κυβερνητικό υποτελή βουλευτή» και υποστηρίζοντας ότι είναι πολιτικός χαρακτηρισμός.

«Με προσβλητικό τρόπο την ώρα της τοποθέτησής μου με αποκάλεσε γλύφτη και τον πλησίασα για να ζητήσω εξηγήσεις. Του είπα θα βγούμε έξω να μου εξηγήσει», είπε ο κ. Φάμελλος δηλώνοντας ότι θα προσφύγει εναντίον του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

«Με είπε θρασύδειλο. Μου μίλησε με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο. Με είπε γλύφτη. Του είπα όταν βγούμε έξω να μου εξηγήσει τι σημαίνει γλύφτης. Αυτό είπα. Δεν έχω κανέναν άλλο προσωπικό λόγο με τον κ. Κεγκέρογλου», τόνισε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κρεμαστινός έληξε το θέμα στη Βουλή, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο κ. Κεγκέρογλου επανήλθε στο ζήτημα, μέσω Twitter.

«Εκτέθηκε ο τραμπουκίζων, μετά το άδειασμα που του επιφύλαξαν οι  υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με την απόσυρση των εκπρόθεσμων και της άσχετης τροπολογίας», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Το tweet του Βασίλη Κεγκέρογλου 


Τι είπαν Κεγκέρογλου-Φάμελλος


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, ζήτησα το λόγο επί προσωπικού γιατί προ ολίγων λεπτών ο κ. Φάμελλος ήρθε και με απείλησε –εδώ που κάθομαι- λέγοντάς μου «τώρα που θα βγούμε έξω, θα σου δείξω εγώ».

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Ψέματα, κύριε Πρόεδρε!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ο κ. Φάμελλος, λοιπόν, παρουσία εδώ των συναδέλφων, είπε αυτά τα λόγια, τραμπουκίζοντας και δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό. Παρακαλώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε, απειλές στην Αίθουσα αυτή από Βουλευτές που σέβονται την ελεύθερη έκφραση…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Τον λόγο, κύριε Πρόεδρε. Απ’ ό,τι φαίνεται, η ηθική και η δεοντολογία του κ. Κεγκέρογλου εκλείπει.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κατ’ αρχήν, δεν τελείωσα, κύριε Φάμελλε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Δεν τελείωσε, κύριε Φάμελλε, ο κύριος συνάδελφος.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ο κυβερνητικός υποτελής Βουλευτής σε ό,τι λέει η Κυβέρνηση, άσχετα αν είναι με παραβίαση του Κανονισμού ή οποιονδήποτε άλλων κανόνων -ακόμη και αυτών που το ίδιο του το κόμμα πιστεύει υποτίθεται…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ, κύριε Κεγκέρογλου, όχι χαρακτηρισμούς.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είναι πολιτικότατος χαρακτηρισμός. Είναι κυβερνητικός υποτελής.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Έ, όχι! Παρακαλώ αυτό να το σβήσουμε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Όχι, κύριε Πρόεδρε, κι άλλα πρέπει να σβήσετε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ και εσάς, κύριε Φάμελλε, να μη δώσουμε συνέχεια στο επεισόδιο.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Όχι, κύριε Πρόεδρε, θα μιλήσω. Είναι θρασύδειλο αυτό που κάνει ο κ. Κεγκέρογλου και θέλω τον λόγο επί προσωπικού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Σας παρακαλώ, να μη δώσουμε συνέχεια στο επεισόδιο.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Όχι, κύριε Πρόεδρε, θέλω τον λόγο, για να ανακαλέσει μέσα στην Ολομέλεια.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Έχω την εντύπωση…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Θα ανακαλέσει μέσα στην Ολομέλεια, κύριε Πρόεδρε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Έχω την εντύπωση ότι και εσείς και ο κ. Κεγκέρογλου πρέπει να ανακαλέσετε εκατέρωθεν.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Εγώ δεν έκανα τίποτα, κύριε Πρόεδρε. Θα αναφέρω ό,τι ακριβώς είπα, κύριε Πρόεδρε. Θέλω να εξηγήσω, για να ανακαλέσει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ωραία, δεν χρειάζεται τώρα να δώσουμε συνέχεια στο επεισόδιο. Σας παρακαλώ πολύ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Με αχρείο τρόπο ο κ. Κεγκέρογλου την ώρα της τοποθέτησής μου τοποθετήθηκε με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο, με έκφραση την οποία απαιτώ να αποσύρει μέσα στην Ολομέλεια. Αναφέρθηκε στην ορολογία «γλύφτη». Του είπα, λοιπόν, ότι θα βγούμε έξω να μου εξηγήσει ποιος είναι «γλύφτης», διότι θα επαναφέρω το θέμα στο επίπεδο της δεοντολογίας των Βουλευτών και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, να με προστατέψετε, διότι το είπε και είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά. Απαιτώ να αποσυρθεί. Δεν έχω κανένα άλλο θέμα με τον κ. Κεγκέρογλου, διότι δεν τιμά τον ρόλο του Βουλευτή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Οι χαρακτηρισμοί πρέπει εκατέρωθεν να αποσυρθούν, για την ευπρέπεια και των ίδιων των Βουλευτών και της Βουλής.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Το «κυβερνητικός υποτελής» είναι όταν….
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Γελοίος!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Σας παρακαλώ! Το θέμα έληξε. Ο κ. Καρράς έχει το λόγο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ: Ναι, κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Τώρα εάν γλύφεις, για να γίνεις Υπουργός, είναι άλλο θέμα αυτό. Δεν με αφορά.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Άρα, εσύ έτσι έγινες και ξέρεις πώς…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ! Έληξε το θέμα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν με αφορά.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Ντροπή σου!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν με αφορά. Με απείλησε μπροστά σε όλους. Τραμπούκος!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό σου! (Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ πολύ, κύριοι συνάδελφοι!
Ορίστε, κύριε Καρρά, έχετε τον λόγο.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου