Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Το πολιτικό unfair του Μητσοτάκη ενώ γνώριζε τον λόγο απουσίας του Μειμαράκη




Κώστας Βουκελάτος

Η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας γνώριζε γιατί δεν ήταν στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όλοι γνώριζαν την θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το σύμφωνο συμβίωσης, όπως γνώριζαν ότι θα το ψήφιζε εάν ήταν παρών στην βουλή.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προσήλθε στη ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης επειδή έπρεπε να συνοδεύσει την αδερφή του στο νοσοκομείο. Και αυτό είναι κάτι που γνώριζε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης έχει μία μικρότερη αδελφή, η οποία αντιμετωπίζει βαρύ και χρόνιο πρόβλημα υγείας. Είναι χήρα και μητέρα δύο παιδιών, τα οποία, εκ των πραγμάτων, μεγαλώνουν υπό τη μέριμνα και την επίβλεψη του θείου τους. Το απόγευμα της ψηφοφορίας για το σύμφωνο συμβίωσης, η αδερφή του κ. Μεϊμαράκη  παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας.

 Άν μπορούσε να προσέλθει στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνέντευξη του προς τη Σία Κοσιώνη, στον ΣΚΑΙ, απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Είναι γνωστή η θέση μου, ξέρουν οι πάντες ότι θα ψήφιζα αυτή τη συγκεκριμένη διάταξη. Μη μου κάνει μάθημα αυτός που έλειπε από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως προτίμησε για να δείξει και καλά ότι θα είναι σοβαρότερος πρόεδρος της Ν.Δ. από τον Μεϊμαράκη να κάνει ότι δεν ήξερε τον λόγο απουσίας  και να εκθειάσει τον εαυτό του που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης ενώ ο άλλος δεν το έκανε και ενώ γνώριζε ότι κτυπούσε τον αντίπαλο του κάτω από την μέση γιατί του ήταν γνωστός ο σοβαρός λόγος απουσίας του.

Ο κύριος Μητσοτάκης γνώριζε λοιπόν ότι  την ώρα της ψηφοφορίας, συνόδευε την αδελφή του ο Μεϊμαράκης  στο νοσοκομείο, υπό καθεστώς έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ο ίδιος ο  Μεϊμαράκης δεν θεώρησε πρέπουσα τη δημοσιοποίηση του λόγου απουσίας του από τη Βουλή, ωστόσο, όπως εξηγούν από το περιβάλλον του, ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολύτως ενήμερος της κατάστασης.

 Ο Μητσοτάκης είπε στην συνέντευξη του: «Προσωπικά ψήφισα το Σύμφωνο Συμβίωσης και θεωρώ αν θέλεις να είσαι ηγέτης πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, δεν μπορείς να κρύβεσαι» ένας άδικος υπαινιγμός για την απουσία του κ. Μεϊμαράκη από την ονομαστική ψηφοφορία της Τρίτης και ενώ ήξερε πάρα πολύ καλά τον σοβαρό λόγο απουσίας του.

Συνεργάτες του κύριου Μεϊμαράκη  δήλωναν αμέσως μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη «Το σχόλιό του για την απουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπερβαίνει τα όρια του πολιτικού unfair. O Κυριάκος γνώριζε το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και πού ακριβώς έπρεπε να είναι ο Βαγγέλης…»

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία δήλωση διόρθωσης αυτού του πολιτικού unfair από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε συνέντευξη του στον Αθήνα 9,84 που του δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσει προτίμησε απλά να δηλώσει : «Θα αποφύγω οποιοδήποτε προσωπικό χαρακτηρισμό και δεν θα ανεβάσω τους τόνους. Απαντώ πολιτικά διότι θέλω να διασφαλίσω ένα πολιτισμένο κλίμα. Προσωπικό μου στοίχημα ήταν να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν στρογγύλεψα τις πολιτικές μου θέσεις και δεν συντάχθηκα με δημοσκοπικά ρεύματα».

Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε γιατί αυτό δεν δείχνει πολιτικό θάρρος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου