Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση Τόσκα για τους όρους εξόδου και επανεισόδου νόμιμων αλλοδαπών





Οι όροι εξόδου από την Ελλάδα, αλλά και επιστροφής αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, καθορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για το έτος 2016.
Η απόφαση αυτή έχει σκοπό τη διευκόλυνση των αλλοδαπών που έχουν όλες τις προϋποθέσεις νόμιμης διαμονής στη χώρα και θέλουν να επισκέπτονται τις πατρίδες τους για το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 έως 31/12/2016.
Κατά τη διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές.
Επιπλέον, επιτρέπεται η επανείσοδος τους στην Ελλάδα, εφόσον είχαν αναχωρήσει από τη χώρα τους δύο τελευταίους μήνες του έτους 2015 (Νοέμβριο -Δεκέμβριος) και η βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών είναι σε ισχύ.
Οι αλλοδαποί, που αιτούνται την επανείσοδο τους στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν:
  • Διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο αναγνωρισμένο από την Ελλάδα, σε ισχύ.
  • Βεβαίωση ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, και
  • Ειδική Βεβαίωση νόμιμης διαμονής.
H δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, που αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου